Tilastointia

Kirjastolla tilastoidaan, eli lasketaan varattujen kirjojen noutajia. Näitäpä riittääkin, eli juuri muita asiakkaita ei käykään. Lainaaminen kun onnistuu automaatilla, ja useimmat automaattia käyttävät. Toinen iso ryhmä on kirjastokortin hakijat, mutta näitä ei syyskuun ruuhkien jälkeen ole kovn paljoa näkynyt. Yleisiä kyselijöitä ("mistä löytyy tämä ja tämä kirja?") käy myös jonkin verran.

Ilmeisesti suunnitelmia on varaustenkin automatisoimiseksi. Sepä olisikin mielenkiintoista nähdä. Tällaisia järjestelmiä kai jossakin on jo käytössä. Sitten ei kyllä tarvitsisi tiskille kolmea ihmistä muulloin kuin syyskuun alussa, luulisin.

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.