Anita Lane

Levyt

Dirty Pearl

Linkit

Muten Anita Lane -sivu
UBL

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Anita Lane: Dirty Pearl] Dirty Pearl
Mute Records 1993

Nick Cavenkin vaimona tunnettu ja Bad Seedsien levyilläkin esiintynyt Anita Lane on varsin mainio laulaja itsekin. Tällä levyllä Lanen taustalla on vakuuttava kaarti muusikoita, pääosassa Mick Harvey. Muita nimiä biisien tekijöinä ja esittäjinä ovat mm. Barry Adamson, Nick Cave, The Birthday Party, Die Haut, Einstürzende Neubauten ja Blixa Bargeld. Tiedossa on siis silkkaa hunajaa tuon jengin ystäville.

Levyn aloittaa erinomainen "Jesus Almost Got Me", jonka erinomaiset sanoitukset kohottavat sen levyn parhaimpien biisien joukkoon. "The Groovy Guru" on nimensä mukaisesti mukavaa groovea, mutta varsinainen ylläri on seuraavana tuleva "Sexual Healing". Marvin Gayen klassikko on kokenut hienoisen muutoksen, lopputulos kuulostaa erinomaiselta.

Sitten seuraakin yhteistyötä Blixa Bargeldin kanssa. "Blume" on jo Einstürzende Neubautenin Tabula Rasalta tuttu Blixan ja Anitan tyylikäs duetto, Die Haut-biisi "Subterranean World (How Long...?)" samoin duetto ja varsin mainio sekin (kovasti Einstürzenden tyylinen) ja kolmantena Blixan ja Anitan yhteistyönä syntynyt "Picture of Mary".

"The World's A Girl" on erinomainen biisi, tällä kertaa Mick Harveyn kanssa toteutettu (Mick soittaa mm. kaikki instrumentit, niinkuin suurimman osan muutenkin tällä levyllä). "Stories of Your Dreams" on yhteistyötä EN:n Alexander Hacken kanssa, "A Prison in the Desert" taas on peräisin elokuvasta "Ghosts... Of The Civil Dead" ja Cave/Bargeld/Harvey -kolmikon työtä. Voisi siis hyvin olla Bad Seeds -tuotantoa siltä osin.

Sen jälkeen seuraa Dirty Sings -EP:nä ilmestynyt nelikko "If I Should Die", "I'm a Believer", "Lost in Music", "Sugar in a Hurricane". Lainabiisi "Lost in Music" on tuosta joukosta onnistunein, joskin Lanen ja Caven "I'm a Believer" on varsin mainio myös. Levyn lopettaa sen vanhin kappale, The Birthday Partyn esittämä "The Fullness of His Coming" vuodelta 1982. Se on varsin järeä biisi, kuten bändin tyyliin kuuluukin.

Levy on aivan erinomainen, mutta tuskin vähempää voi tällaiselta tekijäjoukolta odottaakaan. Kun Lane on vielä varsin hyvä laulaja, ei alternative-rockin ja nimenomaan Bad Seeds / Einstürzende Neubauten -sektorin ystävä voi kuin vikistä onnesta tätä kuunnellessaan.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 12.5.2000. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.