The Birthday Party

Levyt

Junkyard

Linkit

ODP
AMG

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - The Birthday Party: Junkyard] Junkyard
4AD 1982

Jos pidät Nick Cave & the Bad Seedsin varhaisemmasta tuotannosta, mutta kaipaisit jotain vielä rujompaa, on The Birthday Party mitä parhain suunta. Bad Seedsien ilmaisu on kovin hillittyä The Birthday Partyn väkivaltaiseen, riuhtovaan, mutta elinvoimaiseen soundiin verrattuna.

Nick Cave on paikoin suorastaan pelottavan äkkinäinen ja tempoileva roolissaan laulajana. Sanoitukset ovat jokseenkin mielipuolisia, käsittämättömiä ja katkonaisia. Mikäs sen mukavampaa, kun musiikkikin liikkuu samoilla linjoilla. Melkoisen vakuuttavalta jälki joka tapauksessa kuulostaa.

Levyllä on muutama varsin erinomainen kappale, "Dead Joe", "The Dim Locator", "Several Sins", "Big-Jesus-Trash-Can" ja "Release the Bats" ovat varmaan parhaimmistoa. Heikkoja hetkiä ei ole, vähemmän loistavat hetket vyöryvät ohi niin raivokkaina, ettei niiden kohdalla ehdi ikävystyä.

Suosittelen siis ehdottomasti Nick Cave -faneille, jotka haluavat muutakin kuvaa Cavesta kuin myöhempien aikojen pehmoilun. Yhtälailla kaikki kovaäänisen ja ruman rockin ystävät löytävät The Birthday Partyn levyiltä jotain itselleen.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 4.1.2002. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.