Coven 13

Levyt

Book of Shadows

Linkit

Virallinen kotisivu
UBL AMG

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Coven 13: Book of Shadows] Book of Shadows
Akashic Records 2000

Coven 13 on duo, joka soittaa kaunista musiikkia. Kappaleissa pääosa on kauniilla pianomelodioilla, joita tukevat vaimeat kitarat (hieman ehkä Anatheman tyyliin) ja varsin rauhalliset rummut, ei mitään metallityylistä. Klassisvaikutteista rockia enemmänkin.

Laulaja Teisan on melko hyvä, kuulostaen välillä oikein hyvältä, välillä taas hieman joltain epämääräiseltä 80-lukulaiselta sukkahousuhevarilta... Mutta kokonaisvaikutelma on ihan miellyttävä.

Ainoa negatiivinen puoli levyllä on sen viimeinen kappale, "I'll Be Watching You". Levy olisi paljon parempi, jos se loppuisi aivan ihastuttavan romanttisen "This I Known" jälkeen; biisi on niin täydellinen illan viimeinen hidas goottibileisiin, ettei levyä juuri sitä osuvammin olisi voinut lopettaa.

Muutenkin, homma tuntuu toimivan sitä paremmin, mitä vähemmän kappaleissa on kitaraa ja mitä enemmän piano on äänessä. Kokonaisuus ei siis ole kovin tasainen, vaan kappaleiden laatu vaihtelee melkoisesti.

Ei tämä siis aivan toivoton ole. "Opheliea's Lament", "Book of Shadows", "This I Know", "In Heaven", kaikki ovat todella kauniita ja herkkiä kappaleita. Suosittelen tätä levyä kyllä ehdottomasti kaikille, jotka ovat kiinnostuneita nimenomaan upeista melodioista, herkistä tunnelmista eikä kiinnostus mystiikkaan ja okkultismiinkaan ole haitaksi...

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 12.5.2000. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.