Dark Funeral

Levyt

Diabolis Interium

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Dark Funeral: Diabolis Interium] Diabolis Interium
No Fashion 2001

Odotukset eivät olleet suuret Dark Funeralin kohdalla. Bändin varhaisempi tuotanto ei ole minulle tuttua, joten en osannut odottaa muuta kuin epämääräistä black metalia. Levy pääsi kuin pääsikin yllättämään: intensiivistä ja perinteistä black metalia on kyllä tarjolla, mutta laatu on huomattavasti korkeampi kuin mitä odotin.

Dark Funeral ei venytä black metal -käsitteen rajoja uutukaisellaan, mutta musiikissa on kyllä muuten terää. Soundi on tavanomaisen äreä, yksittäiset instrumentit eivät myrskystä juurikaan erotu. Peter Tägtgren on tehnyt tuottajana hyvää työtä, soundi on kerrassaan vakuuttava. Kokonaisuuden viimeistelevät hyvät örinävokaalit.

Nopeissa biiseissä bändi on parhaimmillaan ja niitä levyllä eniten onkin. Levyn aloittaa oiva "The Arrival of Satan's Empire", nimibiisi "Diabolis Interium" on niinikään erinomaista mättöä. Biisit ovat pääasiassa neljästä viiteen minuuttia pitkiä, joten kahdeksan biisiä sisältävän levyn pituudeksi tulee sopiva nelisenkymmentä minuuttia.

Perinteistä ja teknisesti laadukasta black metalia kaipaavien kannattaa Diabolis Interium tsekata, eikä se muillekaan metallinystäville haitaksi ole.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 27.10.2001. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.