Dark Tranquillity

Levyt

The Gallery

Linkit

Virallinen kotisivu
UBL AMG

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Dark Tranquillity: The Gallery] The Gallery
Osmose Productions 1995

Tämä levy sisältää melkoisen nostalgia-arvon; se kun on ensimmäinen järeämpää metallia edustava levy, jonka olen koskaan hankkinut. Ja se on hyvä... Göteborgin sedät tahkoavat sen verran edustavasti todella melodista deathmetalliaan, ettei paremmasta väliä.

The Gallery edustaa Dark Tranquillityn parhaimmistoa; varhaisempi Skydancer häviää soundiensa turhan keveyden vuoksi, eikä myöhempi tuotanto (jota olen tosin kuullut vain The Mind's I:n verran) vain jostain syystä iske samalla tavalla. Mutta The Gallery... Soundi on todella jämäkkä, Fredrik Nordström on tehnyt todella hyvää työtä bändin kanssa levyä nauhoittaessaan. Vahvat kitaravallit kuulostavat todella hyviltä, soitossa on voimakkuutta.

Ja hyviä biisejä riittää. Levyn avaa varsin raskas ja varsin hyvä "Punish My Heaven" ja lisää äärimmäisen tiukkoja biisejä löytyy: "Edenspring", "The Dividing Line", "Midway Through Infinity", "Lethe", "The Emptiness From Which I Fed"... Tekstipuolella sekä kitaristi Niklas Sundinin että laulaja Mikael Stannen sanoitukset kohoavat huomattavasti deathmetal-standardien yläpuolelle, "Lethe" kenties parhaimpana. Etenkin kun sanoituksia ei ole aivan täysin öristy hukkaan, Mikael Stannen örinälaulut ovat sieltä siedettävimmästä päästä.

Vaikka kaiken nostalgian unohtaisikin, on The Gallery silti ylivoimaisesti paras deathmetal-levy mitä vastaan on tullut.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 13.5.2001. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.