Dynamo

Levyt

Black Night Premiere

Linkit

Virallinen kotisivu

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Dynamo: Black Night Premiere] Black Night Premiere
Ural Records 2000

Dynamo on jyväskyläläinen orkesteri, joten paikallisen bändin tukeminen on suorastaan velvollisuus. Mutta ei valittamista, näin oivallista orkesteria tukee kyllä mielellään!

Ensikosketukseni Dynamoon sain Jyrockissa 1999, jossa bändi esiintyi tavattoman energisesti. Nyt kun vihdoin sain käsiini bändin tuotantoa CD-muodossa, en ole pettynyt lainkaan. Tämä on yksinkertaisesti viileää.

Dynamoa on verrattu mm. Giant Robotiin viileydessään ja groovessa, en tiedä kun en jättiläisrobotteja tunne sitten laisinkaan, mutta tämä svengaa kyllä kuin norppa. Levyn ensimmäinen kappale, "Hampton Hazard" ei alkuun oikein sytytä, mutta vauhtiin päästyään on oikein mainio. "Alarm" on rauhallisempi tunnelmapala, tuoden mieleen jotenkin Nick Caven. Laulaja Janne Tiikkaisen ääni on paikoin hieman samantyyppinen.

"White Shadow" onkin sitten melkoisen erinomainen biisi, todellinen groove-annos (jonka kitarariffi tuo muuten pelottavasti mieleen Apollo 440:n "Ain't Talking 'bout Dubin") ja "Take Your Dress And Walk" jatkaa samaa vauhdikasta linjaa. Tyylikkään levyn lopettaa "Hampton Hazard (The Off mix)", joka ei mitään kovin uusia näkökulmia biisiin tarjoa, onpa sentään vähän erilainen. Jaksaa kiinnostaa, siis.

Joka tapauksessa jälki on loistavaa, lainkaan kehumatta oman kaupungin poikia vain kotikaupungin johdosta. Suosittelen tutustumaan!

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 13.5.2001. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.