Echo Is Your Love

Levyt

Sheets of Blank Fucking Paper

Linkit

Virallinen kotisivu
If Society

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Echo Is Your Love: Sheets of Blank Fucking Paper] Sheets of Blank Fucking Paper
If Society/Kylie Productions 2000

EIYL oli minulle täysin tuntematon nimi, kunnes satuin If Societyn kotisivuille ja innostuin tilaamaan bändin levyjä, mukaanlukien tämän vasta ilmestyneen, bändin ensimmäisen CD-julkaisun. Aikaisemmin bändiltä on ilmestynyt seiskatuumaisia ja splittivinyylejä, mm. Kemiallisten ystävien kanssa.

Sheets of Blank Fucking Paper on, rohkenisin sanoa, tähän mennessä vuoden paras kotimainen rock-levy - jää nähtäväksi, kykeneekö CMX:n uusi levy parempaan. Muu tuskin pystyy. Echo Is Your Loven vyöryytys tuo mieleen lähinnä Sonic Youthin ja ehkäpä jossain määrin myös Velvet Undergroundin. Biisit ovat varsin pitkiä ja perusteellisia, jyräten eteenpäin vauhdilla.

Pääpaino musiikissa on kahden kitaran erittäin miellyttävän kuuloisella soitolla. Soundit ovat säröiset ja raskaat, toisen kitaran jauhaessa usein hypnoottisesti yhtä ja samaa riffiä uudestaan ja uudestaan, toisen kohistessa taustalla. Laulaja Nealla on ääni, joka vaihtelee herkästä huutamiseen tarpeen mukaan. Kovin suurta osaa tässä bändissä laulajalla ei tosin ole... Naislaulut sopivat kuitenkin hyvin, en tiedä kuinka sitten kuinka tähän perinteisempi mies-rocklaulaja soppaan sopisi.

Parhaita paloja levyllä ovat raivoisa "Black and Red Lies on Yellow", yli yhdeksänminuuttinen järkäle "Years Are for Hiding", "Nym" jonka riffin kahdeksan nuottia toistuvat uudestaan ja uudestaan - kappale on kerrassaan upea! Levyltä löytyy myös The Vibrators -coveri "Troops of Tomorrow", mutta enpä sano siitä sen enempää, kun en alkuperäistä tunne, paitsi että aika aavemainen tämä versio on.

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan, tämä oli kerrassaan virkistävä kokemus. Echo Is Your Love kuuluu siihen joukkoon kotimaisia bändejä, joista kehtaa oikeasti olla ylpeä.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 19.2.2001. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.