The Gathering

Levyt

if_then_else

Linkit

Virallinen kotisivu

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - The Gathering: if_then_else] if_then_else
Century Media 2000

Ei Gathering koskaan mitenkään kovin raskaan metallinen metallibändi ole ollut, mutta ei se tältäkään kuulostanut - vaan väliäkö sillä. Kitarat ovat vajonneet syvälle taka-alalle, mutta Anneke van Giersbergenin mainio ääni on yhä isossa osassa.

if_then_elsen rauhallisissa rytmeissä on tuplabasarimätön sijasta usein aika triphop-henkinen tunnelma. Kuitenkin hetkittäin kitaroista taiotaan esiin varsin raskastakin äänivallia, toisinaan syntikkasoundeja taas vahvistetaan erilaisin puhaltimin.

Yleisesti ottaen if_then_else on todella tunnelmallinen, utuinen levy. Joitain huippuhetkiä joukosta erottuu: nopeampi "Shot to Pieces", "Amity", valssiksi nopea "Morphia's Waltz" ja ehdottomasti oma suosikkini "Analog Park". Selvästi epäonnistuneita biisejä levyltä ei löydy, huonoimmillaankin levy on varsin tasokasta kuultavaa.

Suosittelen ehdottomasti tunnelmallisesta, kenties hieman metalli- ja triphopvaikutteisesta musiikista pitäville. Gatheringillä on erinomainen laulaja, hyvät biisit ja tyylitajuakin aivan tarpeeksi.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 6.6.2002. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.