Grayscale

Levyt

When the Ghosts Are Gone

Linkit

Virallinen kotisivu

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Grayscale: When the Ghosts Are Gone] When the Ghosts Are Gone
Sound Riot 2002

Tyyliltään, niin ulko- kuin sisämusiikillisesti, Grayscale edustaa lähinnä jonkinlaista melankoliametallia. Goottia tämä ei ole, eikä edes goottimetallia, mutta tunnelmat ovat kuitenkin varsin apeat. Sinänsä orkesteri onkin varsin osuvasti nimetty, musiikin tunnelmapuoli on vähintäänkin harmaata. When the Ghosts Are Gone on vuonna 2000 perustetun Grayscalen ensimmäinen albumi. Mitenkään erityisen amatöörimäistä meno ei ole, vaan levy on kaikin puolin kunnolla tehty.

Tyylilaji on siis metalli. Bändin jäsenten vaikutteet tulevat varsin laajasti raskaamman metallin eri suunnilta, vaikka Grayscale ei niin kovin raskasta oikeastaan ole. Satunnaisesti ja mielestäni oikein hyvin käytetty örinälaulu viittaa tietysti siihen suuntaan, mutta enemmän on äänessä puhdasääninen laulaja. Siinä on mielestäni myös bändin heikoin ominaisuus: laulupuolen taso vaihtelee hieman. Välillä tulos kuulostaa onnistuneemmalta, välillä laulut ovat vähän heikot.

Kokonaisuus on kuitenkin miellyttävä. Kannattaa koekuunnella esimerkiksi "Squeeze", "The Fire Inside Me" tai "Shape in the Shadows". Omaperäisyys ei ole Grayscalen vahvin puoli, enkä usko When the Ghosts Are Gone:sta mitään suurta klassikkoa muodostuvan, mutta kyllä tätä kuuntelee ennemmin kuin selkäänsä ottaa.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net. Sivua päivitetty viimeksi 24.3.2003. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.