The House of Usher

Levyt

Black Sunday Chronology

Linkit

Virallinen kotisivu
UBL

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - The House of Usher: Black Sunday Chronology] Black Sunday Chronology
Nightbreed 1998

The House of Usher on saksalainen goottibändi, jolla on takanaan jo varsin kohtuullinen ura, bändi perustettiin jo vuonna 1990. Levyjä bändiltä on tosin ilmestynyt vasta kolme (joista yksi tämän kokoelman jälkeen). Tälle levylle on koottu kappaleita bändin uran eri vaiheilta, muunmuassa todella harvinaisen Black Sunday-levyn kappaleet. Biisejä on nauhoitettu uudestaan, re-masteroitu, remiksattu ja mahtuupa mukaan yksi kokonaan uusikin kappale.

THOU on varsin tyylikäs bändi. Musiikillisesti lähimmät naapurit löytyvät varhaisesta The Sisters of Mercystä ja Joy Divisionista, varsinkin vokalisti Jörg Kleudgenin ääni kuulostaa paikoittain todella paljon Ian Curtisilta.

Mitään kepeää poppia tämä ei ole. Biiseissä on aika vähän mieleen jääviä koukkuja, mikä onkin suurin heikkous. Muutama biisi jää heti mieleen, esimerkiksi "Love Always Rapes Angels", "The Nightmare of Dorian Gray" ja "Train from Moscow", mutta kokonaisuutena levy on silti vähän vaisu. Sounditkin ovat hieman himmeät.

Ei siis mitään ehdotonta klassikkokamaa. Sen sijaan levyltä löytyy jokunen oikein miellyttävä ja selkeä goottibiisi. Sellainenkin on joskus ihan paikoillaan. Bonuksena mukana on pieni Jörg Kleudgenin kirjoittama novelli, joka on kuten THOU:n musiikkikin, hieman keskiverto.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 6.7.2000. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.