Jethro Tull

Levyt

Thick as a Brick

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Jethro Tull: Thick as a Brick] Thick as a Brick
Warner 1972

Thick as a Brick on briljanttia musiikillista iloittelua. YUP:n varhaisemman tuotannon ystävien kannattaa ehdottomasti tutustua tähän huomattavasti varhaisempaan helmeen, joka lienee innostanut YUP:n biisinikkareita (muistelisin Jarkko Martikaisen jossain Jethro Tull -diggailustaan maininneenkin).

Thick as a Brick sekoittaa hard rockia, folk-vaikutteita ja klassisen musiikin elementtejä varsin vapaamuotoisesti. Perinteinen biisiformaattikaan ei pääse Jethro Tullia rajoittamaan, levy kun on jaettu tasan keskeltä kahtia (LP-formaatin rajoituksista johtuen), ja molemmat puolikkaat ovat käytännössä samaa biisiä. Erilaisia kohtia levyltä tietysti erottuu, toisaalta jotkut teemat toistuvat levyn eri vaiheissa. Kyllästyminen ei kuitenkaan ainakaan iske.

Mielikuvituksellisen ja yksityiskohdiltaan rikkaan rock-musiikin ystävien ei kannata jättää Thick as a Brickiä väliin missään nimessä. Näin nerokkaita ja aikaa kestäviä levyjä ei moni ole tehnyt.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net. Sivua päivitetty viimeksi 8.2.2003. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.