Love Like Blood

Levyt

Snakekiller

Linkit

Virallinen kotisivu

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Love Like Blood: Snakekiller] Snakekiller
Hall of Sermon 1998

Saksalaisten Eyselin veljesten muodostama Love Like Blood on ollut kuvioissa mukana jo varsin pitkään, mutta minulle ensimmäinen ja tähän asti myös ainoa tuttavuus on ollut Snakekiller. Sillä on kuitenkin kokoelmassani selkeä paikka yhtenä parhaimmista goottirocklevyistä.

Tyylilaji on siis goottirock. Raskaamman metallin puolelta tunnetumman ruotsalaisen Peter Tägtgrenin tuottaman ja miksaaman levyn soundit ovat miellyttävän raskaat, eivätkä liian metalliset. Yorck Eysel laulaa hyvin matalalta, kuten tyyliin kuuluu. Biiseistä löytyy vaihtelua: on nopeampaa, rockimpaa menoa ja toisaalta rauhallisempia tunnelmabiisejä. Tasapaino on hyvä.

Synkkä tyyli on muuten viety pitkälle: cd-levy on läpeensä musta, siis myös alapuoleltaan. Kas kun tätä ei ole useampi gootti- ja metallibändi tajunnut hyödyntää... Levyn kansitaide on muuten erityisen hyvän näköistä. Gunnar Eysel, bändin basisti, on vastannut myös graafisesta asusta. Laulaja Yorckin työtä ovat sanoitukset, jotka ovat pääasiassa varsin hyviä.

Levyn paras biisi on lainaa Born for Bliss -yhtyeeltä ja nimeltään "Ylene". Montaa hienompaa goottirockhittiä en äkkiä keksi. Bändin omista biiseistä parhaita ovat "Phrases", "Liberation", "This Empty Ocean" ja "Dawnland", eikä lopuissakaan varsinaisesti huonoja biisejä ole. Kaikenkaikkiaan Snakekiller on siis kerrassaan mainio goottirocklevy.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net. Sivua päivitetty viimeksi 3.4.2003. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.