Malaise

Levyt

Secession

Linkit

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Malaise: Secession] Secession
Memento Materia 1993

Synkemmän tanssimusiikin ystäville Malaise on erinomainen valinta. Secessionin biisejä tahdittavat tukevat konetaustat ja kaksikon Danielsson-Svärd tyylitaju on vähintäänkin kohtuullinen. Näinkin lyhyelle levylle (kuusi normaalimittaista biisiä) mahtuu monta todella loistavaa tanssittajaa eikä yhtään latteaa hetkeä.

Vokalisti Martin Danielssonin ääni on tyylilajiin sopiva ja laulutapa jännittävän persoonallinen (eli saattaa ärsyttää jotakuta). Biiseistä ainoastaan "Submissive" ei oikein täysin kanna, mutta "Something Else", "Faraway Garden" ja "We Are Colliders" ovat kaikki kolme erinomaisia.

Kummatkin bändin jäsenistä on merkitty soittamaan kitaraa (ja Danielsson lisäksi siis laulaa ja vastaa koneista) ja onpa lisäksi vielä merkitty lisähenkilökuntaan "additional guitars". Levyltä tämä kitaravalli ei kylläkään kuulu, vaan musiikki on enemmän konepitoista. Livenä Malaise onkin kokemuksieni perusteella vallan eri bändi ja luottaakin enemmän kitaroiden tehoon.

Elektronisemmasta gootista pitävien ja muiden synkän tanssimusan ystävien kannattaa ehdottomasti katsastaa Malaise, sen verran mainio levy "Secession" on.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 10.2.2002. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.