Mannhai

Levyt

Evil Under the Sun

Linkit

Virallinen kotisivu

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Mannhai: Evil Under the Sun] Evil Under the Sun
Ranch 2002

Huolimatta myönteisistä arvioista missasin Mannhain veikeästi nimetyn debyytin Sons of the Yesterday's Black Grouse, joten kun Evil Under the Sunille kertyi niin ikään kehuvia arvioita, oli se pakko hankkia. Päätyi se sitten pukinkonttiin, joten kuukauden verran siitä on nyt ehtinyt nautiskella.

Mielestäni on vähintäänkin kohtuullisen hienoa, että levy bändiltä, jota en ole koskaan edes kuullut, voi olla näin erinomaisen hyvin juuri sitä mitä odotin. Levyä kuunnellessa tuli mieleen että tätähän minä halusinkin: reipasta rock-paahtoa miellyttävän matalavireisin kitaroin.

Evil Under the Sun on erinomaisen menevä levy. Bändin soitannossa on mukavaa groovea, pitkään ei tarvitse kuunnella kun alkaa pää nyökkäillä ja jalka polkea tahtia. Vokalisti Joãnitor hoitaa tonttinsa erinomaisesti. Mallia voi kuunnella vaikkapa biiseistä "Spiritraiser" (jonka video löytyy niin ikään levyltä), "Laugh Like Insane", "Sweat of Love" tai "Evil Under the Sun".

Pisteet kotiin Mannhaille myös mukavan näköisestä kansivihkosesta. Sanatkin on präntätty kansiin, joskaan niihin ei tule juurikaan kiinnitettyä huomiota. Kunhan nyt jotain laulaa, väliäkö tuolla, kun meno on muuten niin rattoisaa. Hieman tosin ihmetyttää Tampereen kenties ankeimman ostoskeskuksen Tullintorin valinta videon kuvauspaikaksi...

Kaikenkaikkiaan, jos se ei vielä ylläolevasta selvinnyt, Evil Under the Sun on erinomainen rock-levy, varsinkin jos hieman alavireisempi ja kenties stoneriin kallellaan oleva rockjyräys maistuu.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net. Sivua päivitetty viimeksi 22.1.2003. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.