Mantra

Levyt

Every Defect

Linkit

Virallinen kotisivu

Takaisin arvosteluihin

Mantra on Manchesterista kotoisin oleva trio, jonka muodostavat kitaristi Simon Carroll, basisti Phil Wallis ja laulaja Yvonne Neve. Yvonne on bändin päätekijä, hän on säveltänyt ja sanoittanut kaikki kappaleet. Esikuvina ovat olleet Swans, Einstürzende Neubauten ja Nick Cave and the Bad Seeds, tosin lähinnä henkisellä tasolla - musiikista nämä vaikutteet eivät kuulu niin paljon.

Mantra on perustettu 1995 ja ensimmäisen levynsä (Painted Red) bändi julkaisi siirryttyään Resurrection Recordsin suojiin 1997. Seuraava, Every Defect, ilmestyi toukokuussa 1999.

[Kansi - Mantra: Every Defect] Every Defect
Resurrection Records 1999

Every Defect on jännittävä levy. Mantran perustrioa on vahvistettu rumpalilla, sellolla ja oboella. Tuloksena on mielenkiintoinen, tunnelmaltaan vaihteleva levy. Jälki kuulostaa hyvin taiteelliselta, osaavalta ja nimenomaan hyvässä mielessä.

Laulaja Yvonne Neve on erinomainen, hänen äänessään riittää skaalaa ja tunnetta monenlaisiin tarpeisiin. Sanoitukset, joita Yvonne laulaa ovat hyvin henkilökohtaisia ja läheisiä, vaihdellen heikosta voimakkaaseen, haavoittuneesta katkeraan ja vihaiseen. Kaiken aikaa Yvonne ja musiikki yleensäkin mukautuu erinomaisesti tunnelmiin ja tunteisiin.

Mantran musiikki on kaunista ja herkkää tai vihaista ja voimakasta. Yhtä kaikki, se kuulostaa hyvältä. Suosittelen tutustumaan.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 12.5.2000. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.