Mercenary

Levyt

Everblack

Linkit

Virallinen kotisivu

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Mercenary: Everblack] Everblack
Hammerheart Records 2002

Tanska ei tule ensimmäisenä mieleen pohjolan metallimaista puhuttaessa. Niinpä vain Tanskastakin metallia tulee, siitä todisteena jo yli 10 vuotta toiminnassa olleen Mercenaryn viimevuotinen Everblack, joka on kerrassaan mallikas julkaisu.

Mercenaryn vahvin puoli on ehdottomasti kahden erilaisen vokalistin saumaton yhteistyö. Korkeammalta ja kirkkaammin vetävä Mikkel ja örinästä vastaava basisti Kral saavat Mercenaryn soundin erottumaan joukosta positiivisella tavalla. Kummankin ääni kestää vertailua alan parhaisiin nimiin. Sanoitukset tosin tahtovat örinäpuolella jäädä melkoiseksi puuroksi. Se ei välttämättä haittaa.

Biisit kiitävät eteenpäin varsin reippaalla otteella, Mercenary ei turhia hidastele tai lepäile. Biisit kuulostavat hyvältä, tuoden mieleen milloin minkäkin bändin. Kokonaisuus on lopulta miellyttävän omaperäinen. Jos jotain haluaisi nostaa esiin, voisi mainita vaikkapa biisit "Bulletblues", "Dead.com" ja ehkä vähän Stratovariuksen mieleen tuovia sävyjä sisältävä "Darkspeed".

Everblack ei ole parasta metallia, jota olen viime aikoina kuullut, mutta ehkä kiinnostavinta. Kannattaa tutustua.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net. Sivua päivitetty viimeksi 15.2.2003. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.