The Merry Thoughts

Levyt

Psychocult: The Interim Versions

Linkit

Virallinen kotisivu

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - The Merry Thoughts: Psychocult: The Interim Versions] Psychocult: The Interim Versions
Oblivion 1996

Sisters of Mercy ei ole tunnetusti saanut vuosikausiin mitään aikaiseksi. Onneksi korvaajia löytyy. Parhain kuulemani on ollut aivan ylivoimaisesti saksalainen The Merry Thoughts. Valitettavasti Merry Thoughtskaan ei ole tehnyt kuin kaksi levyä, mutta ne molemmat ovat kyllä ehdottomasti hankkimisen arvoisia.

The Merry Thoughts nimittäin kuulostaa lähes yksi yhteen Sistersiltä. Eikä se ole, yllättävää kyllä, mikään huono asia, vaikka useampaakin goottibändiä olen tainnut joskus nimittää huonoksi Sisters-klooniksi. Merry Thoughts on kai sitten hyvä Sisters-klooni, mutta joka tapauksessa bändin molemmat levyt ovat ensiluokkaista perusgoottia.

Käsillä oleva Psychocult on levyistä kenties asteen parempi, vaikka myös Millennium Done I: Empire Songs sisältää kenties jopa parempia biisejä (parhaana suosikkini bändin koko tuotannosta eli "Pale Empress"). Tyylilajina on siis rumpukoneen tahdittama perusgootti, ja vokalisti Marvin Arkham hoitaa osansa lähes Andrew Eldritch -tasoisella tyylillä.

Biisipuolelta parhaiten nousevat esiin tarttuvat "Chant" ja "We Love To", tyylikäs "Low Violet" ja mainio Depeche Mode -coveri "The Sun and the Rainfall". Mitään varsinaisia heikkoja hetkiäkään levyllä ei ole. Psychocult onkin aivan loistava korvike Sistersin seuraavaa levyä odotellessa...

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net. Sivua päivitetty viimeksi 8.2.2003. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.