Nilly.

Levyt

The Itch

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Nilly.: The Itch] The Itch
Muovi 111 / Plastic Passion 2000

Nilly. on kiitosta ja kehua kerännyt tamperelais-trio, jonka ensimmäinen julkaisu The Itch on. Esikuvaosastolta heittäisin näin ensimmäisenä arvauksena Nine Inch Nailsin, jolta Nilly. kuulostaa heti alusta lähtien. Soundit muistuttavat kovasti The Downward Spiralia. Toisaalta hyvä, sillä tulos kuulostaa varsin hyvältä, sinänsä huono, että omaperäisyys hieman kärsii.

Mutta vaikka omaperäisyys jääkin paikoin vähäiseksi (laulajakaan kun ei aina mahdottoman kaukana Trent Reznorista ole), biiseissä on kuitenkin potkua. Sitä paitsi, levyn alun suoran NIN-tykityksen jälkeen löytyy myös vähän omalaatuisempiakin sävyjä. Hyviä biisejä riittää, mainittakoon vaikkapa alun "Heartrock" ja "Every Little" jotka NIN-mäisyydestään huolimatta oat kerrassaan hyviä. "What Now, Starboy?" on hieman omaperäisempää materiaalia, ja hyvä sekin.

Kaikkien NIN-fanien kannattaa siis Nilly. katsastaa, jos levyn jostain käsiinne saatte: Muovi 111 -julkaisujen totuttuun tapaan sitä tehtiin ainoastaan 111 kappaletta. Toivottavasti Nillyä julkaistaan jatkossa lisää, sillä kyllä hyvälle, raskaammalle kotimaiselle konemusiikille kysyntää on.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 19.3.2001. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.