Office Building

Levyt

Across the Sleeping Seas
To See Only Shadows

Linkit

Virallinen kotisivu
Aisti Records
Fonal Records

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Office Building: To See Only Shadows] To See Only Shadows
Fonal Records 2000

Jo Helium Songs -kasetti ja puolisentoista vuotta sitten Mental Alaskassa todistamani Janne Laurilan keikka vihjailivat siihen suuntaan että Office Buildingissa saattaisi olla jotain taianomaista. Nyt, To See Only Shadows -levyä, Office Buildingin ensimmäistä täyspitkää kuunnellessani en voi kuin ihmetellä kuinka kaunista musiikki voi ylipäätään olla.

Levyllä Janne Laurilaa säestää taidokas soittajajoukko ( mukana mm. Ville Leinonen, Sami Sänpäkkilä Kiilasta ja Teemu Elo Circlestä) ja jälki on sen kuuloista. Biisit kuulostavat hyviltä, äänimaailma on rikas ja vaihteleva, biiseihin on saatu aikaiseksi hyvinkin erilaisia tunnelmia. Kaiken kruunaa Janne Laurilan todella upea, korkea ja kirkas ääni.

Sanoitukset pyörivät lähinnä yhden teeman ympärille, vaan tarvitseeko pop-musiikissa mistään muusta laulaakaan kuin ihmissuhteista? Jokaisessa levyn biisissä on sinä ja minä ja jotain siinä välissä, joko hyvässä tai pahassa... Tasaisesti hyvistä biiseistä parhaimmistoa ovat "Crazy & Ridiculous", Helium Songsilta tuttu "Cut My Heart In Two" ja "You Right Here, Whenever".

Ulkoisestikin levy on kaunis, digipak-kannen sinisävyiset uimahallikuvat ovat mukavan ja erikoisen näköisiä. Kansivihkosen mustavalkokuvat ovat niinikään näyttäviä, joskin tekstejä on toisinaan vihosta hieman vaikea lukea. Miinuksia myös vihon irtonaisuudesta, kansissa ei ole mitään taskua sille. Levy tulee sentään muovipussissa, joten kyse on pienestä harmista.

Office Building on komeinta kotimaista pop-musiikkia aikoihin. Tilanne on ristiriitainen; tekisi mieli toivottaa Jannelle mitä suurinta menestystä (musiikillisesti ainekset ainakin ovat koossa), mutta toisaalta haluaisi Office Buildingin pysyvän massasuosion turmelemattomana pienenä ja rakkaana bändinä. Siitäkin huolimatta, suosittelen vierailua Fonal Recordsin nettisivuille kuuntelemaan näytteitä levyltä.

Alkuun

[Kansi - Office Building: Across the Sleeping Seas] Across the Sleeping Seas
Aisti Records 2001

Uutinen Office Buildingin uudesta levystä ilahdutti suuresti. Levyn kuunteleminen ja levynjulkkarikeikan todistaminen ilahduttivat vielä enemmän: tämähän kuulostaa hyvältä!

Office Buildingista on muodostunut ihan oikea bändi. Ville Leinonen on oman menestyksenä myötä jättänyt Office Buildingin, mutta kokoonpano on muuten vakiintunut. Paljon lepää yhä Janne Laurilan harteilla, Janne tekee kaikki biisit ja miehen ääni on Office Buildingin keskeisimpiä hienouksia, mutta muiltakin kuullaan hienoja suorituksia. Teemu Elo on erinomainen kitaristi ja Pekko Käpin viulua kuullaan paljon myös tällä levyllä. Tekeepä myös Mika Rättö oivan vierailun "Standing Beside You"-kappaleessa.

Biiseissä on ehkä jonkin verran rokimpi ote, mutta tuttu herkkyys on silti tallella. Laulujen aiheet eivät edelleenkään käsittele mitään muuta kuin sitä itseään. Biisit ovat yhä tasaisen hyviä. Herkkä "All Roses", "Sleeping Seas", "Standing Beside You", "Makes No Difference", ei yhtään huonoa vetoa koko levyllä. Tähän ei moni pysty.

Paljoa en jää kaipaamaan. Noh, ehkä keikalla teknisiä ongelmia selvitettäessä Jannen soolona esittämää Hank Williams -coveria "I'm So Lonely I Could Cry". Kannet ovat vaihteeksi hieman vähemmän taiteelliset, mutta paljon selkeämmät.

Erinomaista, erinomaista. Tästä on vaikea pistää paremmaksi, mutta en epäile etteikö Office Building siihenkin pystyisi.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 22.10.2001. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.