Orchestral Manoeuvres in the Dark

Levyt

Organisation

Linkit

Virallinen kotisivu
UBL

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Orchestral Manoeuvres in the Dark: Organisation] Organisation
Virgin ?? (1980)

Tältä levyltä on populaarimusiikin suosituimpien biisien joukkoon päätynyt levyn aloittava kappale, OMD:n suurin hitti, "Enola Gay". Vaikka nimi ei kuulostaisi tutulta, melodian tunnistanevat useimmat. Todella tarttuva se on ja ehdottomasti parhaimpia synapoppibiisejä mitä koskaan on tehty.

Muita kappaleita levyltä ei sitten olekaan jäänyt soimaan, eikä levyllä muita "Enola Gayn" tasoisia kappaleita ole. Miellyttävää 80-luvun alun synapoppia (jota ei paljoa ollut, OMD oli ihan ensimmäistä aaltoa; Depeche Modekin aloitti vasta 1981) kuitenkin. Hieman mitäänsanomattomat laulut, vinkuvat synat ja hieman karut rumpusoundit (joita tosin tukee ihan oikea rumpalikin) muodostavat mukavan kokonaisuuden. Hyvä, että "Enola Gay" on lyöty heti levyn alkuun; kun se on ohi, voidaan vähän rauhoittua.

Levyn parhaita paloja ovat letkeä "Motion and Heart", The Curen varhaisen tuotannon mieleen tuova "The Misunderstanding" ja levyn tyylikkäästi lopettava "Stanlow".

Tietyllä tapaa tämä levy on hieman karu, mikä on tietysti ihan ymmärrettävää 20 vuotta vanhalta synalevyltä. Karuus saattaa hieman pelottaa kuulijoita pois, mutta jos on ennakkoluuloton, saattaa karuuden alta löytää koko lailla mainion levyn. Tasaisen ja hieman yllätyksettömän ehkä, mutta se ei ole aina huono puoli.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 12.5.2000. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.