Pharaoh Overlord

Levyt

#1

Linkit

Ektro Records

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Pharaoh Overlord: #1] #1
Ektro 2001

Pharaoh Overlordin tyylikkään nimen takaa löytyy mielenkiintoisia muusikoita. Bändin basistina toimii Jussi Lehtisalo, kitaristina Janne Westerlund ja rumpuja pieksee Tomi Leppänen. Lehtisalo on tietysti tuttu ennen kaikkea Circlen keulahahmona. Westerlund on niin ikään Circlestä tuttu, ainakin minulle. Taisi mieheltä muutakin kulttibändikrediittiä löytyä. Leppänen taas on tehnyt vaikutuksensa ennen kaikkea Aavikon rumpalina.

Odotettavissa on siis jotain mielenkiintoista. Levyn kansi lupaa "hypno-improv-stoner-rock (file under psychedelia)", mikä lienee paras keksittävissä oleva kuvaus. Stoneriin viittaavat matalasti murisevat kitarasoundit, transsiin taas voi vaipua musiikin monotonisuuden vuoksi. Pharaoh Overlord toimii nimenomaan toiston vuoksi. Tunnin mittaiselle levylle on mahtunut vain kuusi kappaletta, joista kukin keskittyy pääasiassa jauhamaan yhtä riffiä uudestaan ja uudestaan.

Näin äkkiseltään Pharaoh Overlord voi vaikuttaa jopa tylsältä. Se ei kuitenkaan ole koko totuus. Lyhyellä keskittymiskyvyllä siunatut välttäkööt levyä, se on totta, mutta jos jaksaa kuunnella muutakin kuin tiiviitä kolmen minuutin pophittejä, kestää kyllä Pharaoh Overlordiakin. Biiseissä on ehdottomasti hypnoottista rytmiä, joka saa pään nyökkymään.

Olen sitä paitsi käytännön testeissä todennut Pharaoh Overlordin mitä oivallisimmaksi tunnelmamusiikiksi trooppisiin olosuhteisiin, joista Suomessakin on saatu "nauttia" tänä kesänä. Suosittelen!

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net. Sivua päivitetty viimeksi 1.8.2003. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.