Lou Reed

Levyt

Transformer

Linkit

Virallinen kotisivu
Wall of Sound
ODP UBL AMG
Melankolia.net: Velvet Underground

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Lou Reed: Transformer] Transformer
BMG Entertainment 1998 (1972)

Lou Reed nousi julkisuuteen pitkälti legendaarisen Velvet Undergroundin johtohahmona. Velvetsien hajottua, Reedin sooloura lähti hieman kankeasti alkuun. Transformer, käsittääkseni Reedin toinen soololevy, olikin jo sitten parempi menestys.

Levyn tuottajina häärivät Reedin lisäksi David Bowie ja Mick Ronson ja se kyllä kuuluu soundeissa; monet biiseistä voisivat olla suoraan Bowien Ziggy Stardustilta. Etenkin "Satellite of Love", josta tunnistaa Bowien heti alkusekunneilta.

Levyn tunnetuimmat kappaleet ovat varmaan "Walk on the Wild Side", edellämainittu "Satellite of Love" ja Trainspottingin soundtrackilta tuttu "Perfect Day", jota kauniimpaa kappaletta saa hakea. Ja helpolla ei löydy...

Ei Transformer mitenkään valtavan syvällistä tai kokeilevaa musiikkia ole, mutta sen sijaan tavattoman menevää rockia. Ja se riittää. Lou Reed tietää mitä tekee ja tekee sen hyvin, niin miksi pitäisi vaatia jotain muuta? Tämä levy on mannaa niille, joita Bowien ja toisaalta Velvet Undergroundin musiikki kiinnostaa.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 12.5.2000. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.