Saft

Levyt

Paranoia Erotica

Linkit

Virallinen kotisivu
UBL

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Saft: Paranoia Erotica] Paranoia Erotica
Eternity Records 1998

Paranoia Erotica alkaa räväkästi hittibiisillä "Ditt namn i min mun" - se on täysin vastustamattoman reipas synapoppirallatus. Juuri sitä pirteintä mahdollista lajia ja etenkin koska se on ruotsinkielinen, se myös ärsyttää monia. Mutta jos sitä ei koe ärsyttävänä, sen kokee mahdottoman tarttuvana ja aivan ihastuttavana.

Saft on nimittäin miltei täydellistä synapoppia. Trio Jesper Hörberg, Kent Saarimaa ja Carl Steinmark on saanut aikaan niin tarttuvia melodioita, etteivät ne päästä kovin helpolla irti. Steinmark on myös erinomainen laulaja.

Levylle on mahtunut muutama aivan erinomainen hittibiisi: alun "Ditt namn i min mun" on erinomaisen tarttuva veto (jos ehkä vähän ylipirteä jopa), samoin ovat "Underbar" ja "Undantag" ja jääpä "Ingenting som jag behöver":kin tiukasti päähän soimaan. "Superstjärna" on myös mitä nerokkain biisi. Huonoja biisejä levyllä ei oikeastaan ole, sen verran tasaista on työn laatu.

Eli, ennakkoluulot ruotsinkielistä poppia kohtaan roskiin ja Saftia kaupasta kotiin. Juuri tämän paremmaksi ei synapoppi käy. Vaan onhan se tunnettu tosiasia että Ruotsissa osataan tehdä hyvää pop-musiikkia ja tämä levy kyllä todistaa sen puolesta.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 25.6.2000. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.