Solefald

Levyt

Pills Against the Ageless Ills

Linkit

Virallinen kotisivu

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Solefald: Pills Against the Ageless Ills] Pills Against the Ageless Ills
Century Media 2001

Norjalainen metalliduo Solefald astelee tiiviisti Arcturuksen jalanjäljissä, tosin siinä missä Garm on jo aikaa sitten jättänyt metallin rajoitukset taakseen, on Solefaldin musiikki yhä selvästi tunnistettavissa metalliksi.

Monet seikat siinä kuitenkin muistuttavat avantgardistisemmasta esikuvastaan. Kumpikin bändin jäsenistä, Cornelius ja Lazare, laulavat ja niinpä levyllä vuorottelevat erilaiset laulutyylit. Paikoin kähistään ja öristään, paikoin tyyli on lähempänä puhetta ja paikoin taas vedetään hyvinkin Arcturuksen mieleentuovasti kirkkaampia melodisia pätkiä.

Myös musiikissa on vaihtelua. Kappaleiden sisälläkin tyyli ja tempo vaihtelee, pitäen yllä mielenkiintoa pitkähköjen kappaleiden keston ajan. Paikoin mätetään kovemminkin, mutta suurimman osan ajasta musiikki rullaa eteenpäin nopsaan, mutta melko kevyesti (noh, kevyesti black metaliksi). Lazaren synat kantavat hommaa monessa kohtaa oivallisesti, soitellen välillä ties mitä tivolimusiikkia.

Solefald selviää Pills Against the Ageless Illsillä varsin kunniakkaasti. Musiikissa on tarpeeksi aggressiivisuutta ja energiaa, enemmän kuin riittävästi vaihtelua ja omaperäisyyttä (jos kohta Arcturus tulee ehkä hieman turhan usein mieleen). Varsinkin Arcturuksesta pitävien kannattaa ehdottomasti Solefald tsekata.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 28.10.2001. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.