Sylvi

Levyt

Diskotikkari

Linkit

Riemu

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Sylvi: Diskotikkari] Diskotikkari
Riemu 2000

Sylvi on varsin mielenkiintoinen tuttavuus. Selvästikin bändi tekee musiikkiaan kieli todella tukevasti poskessa (bändien jäsenten nimet: Into Himo ja Kauko Rakkaus, mutta ei Suomessa silti montaa näin mainiota syntsapoppibändiä ole... Sylvi on erinomaisen tanssittavaa kepeää poppia.

Sanoitukset ovat varsin hauskoja. Teemat ovat tyypillistä rakkaus-bailaus-linjaa mutta tältä levyltä ei mitään muuta odottaisikaan. Mikä tekee Sylvistä hieman erikoisen on monen biisin selvästi homoeroottinen sävy: mä haluun vanhan miehen jolla on hyvät vieheet / ja sillon hiukan kaljuu / ja sillon hiukan pötsii / ja se ei käytä farkkui eikä korviksii. "(Do the) Homotion" ei niinikään jätä mitään epäilyksien varaan. Herättänee vastenmielisyyttä ahdasmielisimmissä musiikinkuuntelijoissa.

Levyltä löytyy muutamia todellisia helmiä: "Omo-infon" päähenkilö on toivottoman rakastunut Omo-infon työntekijään ja epätoivoisena sotkee vaatteitaan saadaksen puhua rakkaalleen. "Every Heart", levyn ainoa englanninkielinen biisi, on puhdasoppisen tyylikäs poppibiisi kaikkine kliseineen. Ylläkin lainattu nimetön biisi on sanoituksiltaan kerrassaan hauska tapaus...Se kalastaa ja kun kala nappaa ei oo enää mitään tarvetta keksii sille söpöjä lempinimiä. "Releet tilttiin" on eräs hienoimmista biiseistä levyllä, kertosäe on yksinkertaisen valloittava. Sinä ihana / sinä suloinen / sait kaikki releeni tilttiin! Iih... niin kaunista.

Eikä tämä pelkkää kolmen minuutin pop-hittiä ole. "Katseesi" on mitä herkin slovari. Sen enempää levyllä ei kuitenkaan hidastella. Hyvä niin. Näitä biisejä tulen taatusti soittamaan taatusti erinäisissä klubeissa/bileissä missä nyt levyjä soitankaan. Kannattaa tutustua, kunhan ette liian tosissanne ota...

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 27.8.2000. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.