Test Department

Levyt

Beating a Retreat

Linkit

Test Dept. - epävirallinen kotisivu
UBL AMG

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Test Dept.: Beating a Retreat] Beating a Retreat
Thirsty Ear 1997 (??)

Tämä CD on uusintajulkaisu joskus 80-luvun alussa ilmestyneestä Beating the Retreatista, levylle on lisätty kaksi videota ("Compulsion" ja "Total State Machine"). Uusinnan arvoinen levy tämä todella on. Test Department oli ja on varsin mainio industrial-kokoonpano, jonka omintakeinen tyyli muistuttaa lähinnä jotain tribaalisia rumpuryhmiä, mieleen tulevat esim. japanilainen rumpumusiikki.

Luonnollisempien rumpujen sijasta Test Department vain hakkaa peltiromua, tynnyreitä ja muuta teollista esineistöä. Tuloksena on tavattoman rytmikästä kolinaa, betoniviidakon viidakkorummut.

Levyn alkupuolella (levy on koottu alunperin kahdesta ep:stä) on enemmän vauhdikkaampia kappaleita. "Kick to Kill" on silkkaa pieksäntää, "Spring into Action" on todella tyylipuhdasta industrialia (päättyen kauniisti sirkkelin lauluun; siitä olisi hyvä jatkaa Einstürzende Neubautenin "Steh auf Berlinin" poralla) ja "Sweet Sedation" täydentää kolmikon mukavasti hieman hitaammalla mutta silti raskaalla ja metallisella työnteon metelillä.

Loppupuolella tynnyrit jätetään hieman syrjemmälle ja keskitytään sen sijaan ambient-tunnelmointiin. Ihan hyvä niin, en tiedä olisiko levyn alun rummutusta oikein jaksanut koko levyllistä. Nyt bändi todistaa, että musiikista löytyy muitakin sävyjä kuin pelkkä täysillä eteenpäin hakkaaminen.

Jos kaipaa adrenaliinineritystä vauhdittavaa teollishenkistä tanssimusiikkia, ei juuri parempaa löydy. "Kick to Kill" on kuusi minuuttia niin uskomatonta jyräystä, ettei sen veroista oikein löydy.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 12.5.2000. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.