Todellisuus 666

Levyt

Pauliina palvoo Saatanaa

Linkit

Suruaika / Todellisuus 666

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Todellisuus 666: Pauliina palvoo Saatanaa] Pauliina palvoo Saatanaa
Dracula Records 2001

Nyttemmin Suruaika-nimellä toimiva Todellisuus 666 ei ole käsittääkseni montaakaan levyä julkaissut. Nyt, hieman jälkikäteen on päivänvalon nähnyt Todellisuus 666:n klassikkobiisi "Pauliina palvoo Saatanaa". Violettia seiskatuumaista (toisella puolella "Viimeinen tie") on painettu rajoitettu sadan kappaleen painos.

Pauliina palvoo Saatanaa on synkästi vanhan koulukunnan menoa. Kitara, basso ja rumpukone -trio soittaa vähäeleisesti, "Viimeinen tie" -biisissä syntsajouset luovat lisänä tunnelmaa. Laulut eivät juuri tunnelmaa piristä. Kummassakin biisissä ne on kaiutettu tyylikkään vaikutuksen aikaansaamiseksi. Sanoitukset ovat huippuluokkaa. Nimibiisissä kerrotaan Pauliinasta, joka palvoo Saatanaa, "Viimeinen tie" taas kertoo heti missä mennään: Aion joutua masennuksesta mielisairaalaan, aion väsyttää ruumiini henkihieveriin. Siitä mennään sitten vain alaspäin...

Ehdotonta klassikkokamaa, siis. Lopettaisin elämäni turhana, jos en tätä omistaisi. Tästä ei synkkä hiljaisuus parane, varsinkin "Viimeinen tie" on vakuuttavinta goottia sitten The Sisters of Mercyn.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 5.5.2001. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.