Harvinaisempaa tiedonhakua

kirjoja

Aika harvoin tulee haettua kirjoja julkaisijan perusteella. Nyt kuitenkin lainasin kirjastosta nipun Art Housen julkaisemia kirjoja. Oleta pyöreä lehmä, Numerotaidottomuus, Lukujen historia, Kauneimmat matemaattiset kaavat, Meemit – kulttuurigeenit ja Kaaos jatkavat mainiosti viimeaikaista fokusoitumistani tieteiskirjallisuuden sijasta tietokirjallisuuteen. Maailma (tai ainakin sen matemaattinen laita) valottuu.

Noita ennen luettavana on vielä π – erään luvun tarina (ei Art Housea, mutta sitä toista hyvää tiedekustantamoa: Terra Cognitaa) ja Lukujen taivas – laskeminen, ajattelu ja olemassaolo.

Julkaistu
Kategoria(t): Kirjat

2 kommenttia

  1. Numerotaidottumuus on ainakin noista tosi hyvä. Pii kirja oli ihan mielenkiintoinen. Ja maailman kaunein matemaattinen kaavahan on tietysti: e^(pi*i) + 1 = 0. Kauneus on tietysti katsojan silmässä, mutta tuo yhdistää matematiikan viisi tärkeintä vakiota upealla tavalla.
    Terra Cognita kääntää mielenkiintoisia kirjoja. Kimmo Pietiläinen oli aikoinaan Art Housen palveluksessa ja firman mielenkiintoisimmat kirjat ovat melkein siltä ajalta.

  2. Itselläni on menossa Barabasin Linkit (Terra Cognita), joka on myös oikein mielenkiintoista tavaraa. Pontimenani toimi parhaillaan käymäni yhdyskuntasuunnittelun kurssi, jossa verkostot ovat yksi tärkeä teema.

Kommentointi ei ole käytössä.