« Taas se aika | Etusivu | Terveisiä aapisen laidalta »

helmikuu 11, 2004

Viikon totuus

Ehdottomasti tarvittaisiin palvelu, joka testaisi uusimmat houkutukset ja kertoisi realistisen totuuden mainosten väitteiden takaa. Kannanpa korteni yhteiseen kekoon arvostelemalla Fazer-Lu -keksitehtaan uudet sydämenmuotoiset Fanipalat, jotka erityisostoksena mielessäni lähdin eilen kaupoille.

Kaupassa jo koin ensimmäisen pettymyksen: rasia on aivan mitättömän pieni. Noin puolet kuvitellusta koosta. Kotiin päästyä ja suklaanhimossa hampailla paketin auki revittyä pettymys vain kasvoi: sisältö ei täyttänyt edes puoliksi paketin koko tilavuutta. Rekka-autot kuljettavat ja kuluttajat ostavat siis tuotteen sijasta pääasiassa ilmaa.

Lisäksi pakkaukseen painettu väite "71% suklaata", jonka johdosta ainakin minä oletin, että ikään kuin keksien tilavuudesta olisi suklaata mainittu määrä, osoittautuu huijaukseksi. Karu totuus on, että pikemminkin 71% keksien painosta on suklaata. Osuus täyttyy helposti, kun suurin osa kokonaisuudesta on huokoista keksiä - siis käytännössä ilmaa.

Kokonaisarvosanaksi annan siis kouluasteikolla 5. Suuret ennakko-odotukset latistuivat. Sen yhden pisteen annan siitä hyvästä, että kekseissä sentään oli lupauksen mukaisesti suklaata, ja periaatteessa hyväksyn kaiken, missä tuota ainetta on. Ja myönnän toki, että pullukka sydämen muotokin on ihan viehättävä.

Mutta älkää ostako tätä tuotetta mielitietyllenne ystävänpäivälahjaksi (jos olette niin materialisti, että jotain suunnittelitte ostavanne). Hän pettyy karvaasti.

Laura 11.02.04 13:15