« Kun mulla on tää dynastia | Etusivu | Arkipäivän fanaatikot nyt »

helmikuu 02, 2004

Puhelinkammo

Olen vilpittömän helpottunut, jos on mahdollisuus lähettää sähköpostia puhelun sijaan. Varsinkin kaikennäköisiin virastoihin ja pomoille. Soittamisen miettimiseen ja muuhun rauhalliseen valmistautumiseen täytyy yleensä kuluttaa ainakin päivä.

Soittaminen ei tule kyseeseen saman tien, kun sen pakko on tullut eteen. Täytyy olla sopivassa mielentilassa: rauhallinen, keskittynyt, kunnolla herännyt, kotona.

Päätetyn soittohetken lähestyessä on kerättävä rohkeutta ja estettävä itseä keksimästä tekosyitä peruuttaa soittaminen. Kestettävä ne puhelimen hälyttämiseen kuluvat sekunnit.

Pahinta on, kun ensin vastaa nauhoite, joka kertoo, että puhelu siirretään. Odotan uudelleen hälytystä. Puhelu ohjautuu vastaajaan. Kaikkein eniten maailmassa inhoan vastaajiin puhumista ja niiden kuuntelemista, joten sama tuska on kärsittävä lähitulevaisuudessa uudelleen. Kunhan saan viitseliäisyyttä ja rohkeutta kerättyä.

Ehkä soittaminen on siksi niin inhottavaa, että yleensä joutuu kysymään jotain omituista tai pyytämään jotain palvelusta. Soittaessani olen altavastaajana. Soittamisen kohde saattaa myös olla huonolla tuulella, tai kiireinen, tai on ohjannut puhelut siirtymään kännykkäänsä ja ajaa juuri autolla tai on kaupan kassalla. Ja vaikka hän voisi kaikin mokomin olla vastaamatta puhelimeen huonoon aikaan, silti minä tunnen syyllisyyttä, jos olen mokoma soittanut.

Minua pisimpään seurannut painajaismotiivi on Puhelimella soittaminen. En saa millään paineltua nappuloita oikeassa järjestyksessä, ja joudun aloittamaan aina alusta. Minua takaa ajava rikollinen lähestyy ja lähestyy, enkä saa yhteyttä hätänumeroon, tai peräti äitiin. Pahinta oli muutto- ja puhelu-teemojen yhdistyminen: uusi asunto olikin täynnä liesiä ja tiskipöytiä (huh), eivätkä omat tavarat mahtuneet sisään millään. Itku silmässä yritin vuokraisäntää kiinni. Ei onnannut.

Laura 02.02.04 10:01

Kommentit

Luulin että olen ainoa joille soittaminen on vaikeaa. Mukava tietää että on muitakin joilla on sama "kammo", en siis ole yksin. Nytkin minun pitäisi soittaa yhdelle entuudestaan vieraalle ihmiselle ja sopia yhden tavaran noudosta, mutta sydän alkaa hakata hullun lailla kun jo ajattelen soittamista. :( Ehkä sittenkin pistän meiliä...

Kirjoitti heyke 15.03.05 17:55

Tuollakin http://forum.hevostalli.net/read.php?f=9&i=1093324&t=1054833 on keskustelu aiheesta ja hyvä sellainen. Ihana kun on kohtalotovereita, tää puhelinkammo on ilmeisesti tosi yleistä vaikka minä luulin olevani yksin ongelmani kanssa!

Kirjoitti puhelinkammoinen 30.05.05 11:42

Ei kai mikään ongelma lopulta ole ainutlaatuinen - onneksi. Voi tuntea itsensä vähemmän friikiksi. Ja antaa lopulta ongelman jäädä omaan arvoonsa, eihän puhelinkammokaan ole kuin oman pään sisäinen este, joka on siis ylitettävissä.

Huomasinkin, että tuolta hevostalli-foorumilta oli usein tultu sivuilleni käymään. Hauskaa, jos tästä vanhasta vuodatuksesta on ollut jollekin tukea.

Kirjoitti Laura 31.05.05 15:39


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?