« Miten ihmiset voivatkaan ymmärtää asiat | Etusivu | Pah. »

tammikuu 28, 2004

Jukolauta!

Mahdollisuus tarkkailla, mitä hakusanoja käyttämällä ihmiset löytävät kotisivulleni, aiheuttaa aiemman ilottelun lisäksi tällä hetkellä myös hammasten kiristelyä. Joku julmettu näet sai kotisivuni tulosjoukkonsa ensimmäiseksi hakemalla "X (aihe) valmiita esseitä".

Miksi tämä ärsyttää? Kai nyt tiedän, mitä teen, kun laitan töitäni näkyville: joku lusmuileva takapenkin lukiolainen ne sieltä printtaa ja lisää vain uuden etusivun. Ärsyttää, koska lennokkaita hengentuotteitani käyttää nyt joku debiili ääliö, joka ei tajua hakukoneen logiikkaa.

Debiili, laiska ääliö? Aika julmaa, ellei ota huomioon että:

Ensinnäkin, "valmiin esseen" hakeminen on aivan uskomattoman röyhkeää.

Toiseksi, kukaan, mukaan lukien minä, ei avita ketään puupäätä otsikoimalla esseekokoelmansa "valmiita esseitä, ole hyvä". Harmi, että nuo olennaiset kaksi sanaa löytyivät erillään tekstistäni. Muuten hakutulos olisi varmasti ollut hyödytön.

Onneksi lukioaikojen koulutöiden kirjoitustyylini oli sen verran (kauniisti sanottuna) lennokas, että harvan kirjallisistä töistä lintsaajan oma tyyli varmaankaan on siihen yhteneväinen. Kiinnijäänti on siis luultavaa ilman koko tekstin uudelleentyylittelyä. Siinähän mietit täytesanoja kauemmin kuin oikeastaan olisi mennyt kirjojen lukemiseen ja ajattelemiseen!

***

Edellisen kirjoitettuani jatkoin surffailua, katselin, miten ihmiset olivat löytäneet kotisivuilleni. Verenpainekin pääsi laskemaan, kunnes todellakin löysin netistä kirjoitelman, joka oli editoitu minun tekstistäni poistamalla vain joitain kappaleita välistä (muuttamatta tyyliänikään, d'oh, hyväuskoinen minä). Ja kehdannut laittaa vielä nettiin näytille ja taiteillut sivulle jotain "tekijänoikeusvahvistuksia"!

Jos se jätkä olisi ollut tässä edessäni juuri sillä hetkellä...

Hatemail taitaa tuollaisilta paatuneilta tyypeiltä mennä ohi korvien. Laitoin silti kristalloituneen vihan eleenä mielipiteeni menemään.

Olen tietysti aikaisemminkin tiedostanut, että kirjoituksiani saatetaan hyvinkin "lainata" viittaamatta ollenkaan minun olemassaolooni, mutta tämä konkreettisten todisteiden yllättävä löytyminen aiheutti silti pahan mielen. Koska huomaan olevani näin kiivaan mustasukkainen kirjoituksistani, pitäisi kai ottaa pois kotisivulta kaikki, mitä turhamaisesti olen halunnut esitellä koulutukseni saavutuksina. Ja josta saattaisi olla ns. oikeaa hyötyä jollekulle.

Laura 28.01.04 12:26