« Ekstriimiä | Etusivu | Merkityksenantoa »

joulukuu 19, 2004

Näin päätökset syntyvät

Jos Indiana Jones ja Han Solo tappelis, kumpi voittais?

No Indy tietysti. Hänessä on lihaa ja verta, hikeä, parransänkeä ja aavistus nahan tuoksua. Han Solo on seitkytlukulaisen filmilaadun kalpea ilmestys kylmissä, steriileissä avaruusalusten käytävissään. Kun Han ampuu lällärimäisesti laserpyssyllä, Indy antaa roheesti luuvitosesta. Lisäksi Hanilla on tyhmä kampaus, Indianalla korkeakoulututkinto ja titteli. Graurr!

Niin, puhumattakaan siitä, että Han jäi sen pyöryläkampausprinsessan koukkuun, mutta Indiana ratsastaa edelleen vapaana... Ja koska Indiana joi elokuvasarjan viimeisessä osassa, vuonna 1938, Graalin ikuisen elämän maljasta, hän on varmaan vielä ihan viriili könsikäs?

Elokuvan Viimeinen ristiretki vuoksi ala-asteella me kaikki tytöt halusimme isona arkeologeiksi. Viimeisestä ristiretkestä opimme myös, että nainen voi muuttaa mieltään tai olla vaikka koko ajankin vähän kahta mieltä ja lopuksi lyödä kaiken plörinäksi olemalla vähän omatoiminen. Mutku! Meidät on jo ennalta käsikirjoitettu pussiin.

Hmm. Haluan kyllä oikeastaan hieman lisää miettimisaikaa. Jos Indy ja Han tappelis...?

Laura 19.12.04 23:53 | TrackBack

Kommentit

Heeeeeeey, se pyöryläkampausprinsessa oli asiallinen! Mua hiukan hämäs Indyssä se että se pysty totaalisesti hukkaan sen pyöryläkampausprinsessamaisen muidun ekasta osasta ja hengaan se hiton ärsyttävän muijan kanssa tokassa osassa ja niin edespäin. Mä tykkään miehistä jotka osaa sitoutua! Vaikka onhan se korkeakoulututkinto jees. Mutta Hanilla on huomattavasti kireemmät housut ja ne siinä kohtauksessa kun Han kurottautuu jonnekin aluksensa uumeniin ja katsojalle paljastuu kaistale ruskettunutta selkää....works for me!

Kirjoitti Daddalie 20.12.04 00:45

Han Solo, tottakai. Voi sitä tuskan määrää, kun Solo oli muottiin valettuna ja seuraavaa osaa piti odottaa telkkarista kokonainen viikko (tai ainakin 22 tuntia). Sitäpaitsi Indy näyttää liikaa Harrison Fordilta.

Kirjoitti iunu 20.12.04 12:59

Voi Iunu, ajattele sitten niiden tuskaa, jotka ovat joutuneet odottamaan muotista vapautumista kolme vuotta! Sairaan kipeetä. Itse aloitin Star Warsit aikoinaan suoraan Jedin paluusta. Good for me, eipä tarvinnut jännätä.

Tuolle Harrison Ford -kommentille en voi kuin nauraa :D

Nyt kun ajattelen, ei Han Solokaan niin huono vaihtoehto olisi (mutta tämän mielenmuutoksenhan tiesinkin olevan tulossa). Mielikuva ruskettuneesta selästä varsinkin lopetti ajatustoiminnan tyystin ja vain tuijotin kymmenen minuuttia ikkunasta ulos.

Han vai Indy? Indy vai Han?

Kirjoitti Laura 20.12.04 14:40

Ota molemmat. Vaihtelua halutessa Indyn voit usuttaa nurkan taa museoon tutkimaan muinaisjäänteitä ja Hanin varalta voit laittaa komeroon jotain elektroniikkaa ja valittaa, ettei avaruusalus toimi.

Kirjoitti Hanne 20.12.04 23:49

Indya ja Han Soloa on paha laittaa rinnakkain johtuen elokuvan sankaruustyypeistä. Indy on omien leffojensa ainoa-oikea-sankari, siinä missä Han Solo omissaan vain yksi useiden joukossa, pahimmillaan sidekick sille Luke Skywalker hemmolle.

Sitten on tietysti tämä pahis-kuvio, joka toimii Indyn eduksi, sillä siinä missä karismakilpailua Indiana Jones elokuvissa käyvät vain pahaiset rivinatsit, on Star Warsin parhaissa pätkissä sellaisia nimiä kuin Darth "This Will Be A Day Long Remembered" Vader, joka sanalla sanoen saa silkalla karismallaan sukat pyörimään näin miehenkin jaloissa ;)

Han Solo kuka??

Kirjoitti Terjo 21.12.04 03:17


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?