« Pitkälle menevää päättelyä | Etusivu | Kotka on laskeutunut »

tammikuu 20, 2005

Jo loppuu paperitulva

Aamulehden kuuden viikon tilaus päättyi viimein, ajan jumalille kiitos. Ehkä sormilla laskettavan määrän kertoja olen ehtinyt tai jaksanut kahlata sen ensimmäiseltä sivulta viimeiselle, ja joskus koko lehti on päätynyt avaamatta paperinkeräykseen. Sellaista on infoähkyisen, sujuvan nettiyhteyden päässä asuvan ihmisen lehden luku.

Mielenkiintoista tuossa tilauksessa oli se, että jo marras-joulukuun vaihteessa Aamulehti lähestyi perheen päätä - sitä, jonka puhelinnumerokin on taloutemme virallinen yhteystieto - mainoskirjeellä, jossa tarjottiin kuuden viikon tilausta erikoiseduilla. Arvasimme, ettei lehden lukemisesta tule mitään, ja jätimme sillä kertaa reagoimatta. Viikon, parin päästä saimme kuitenkin tyynen ilmoituksen, että Aamulehti tarjoaa samat kuusi viikkoa meille joka tapauksessa ihan vain siitä hyvästä, että lehteä on joskus tilattu.

Kylläpä taas laiskuus kannatti, olo on kuin olisi rahaa pankkiin pannut. Meille ei edes päästy tarjoamaan tilauksen jatkamista, kun ei vastailtu tuntemattomille numeroille. Niillä, jotka tilasivat lehden ensi käskystä, on tietysti petetty fiilis.

Kirjoitusteni otsikoinnin taso on päässyt erittäin alas viime aikoina. "Erittäin mielenkiintoista", "Mitä tästä päättelisi", "Olen aivan varma...", "Kaikkea näkee". Kyllä, ne on keksitty nanosekunnin murto-osassa ja inspiraatioköyhyyden kourissa. Houkutteleeko lukemaan. Mutta kun luin jostain joskus, että otsikot tyyliin "Aamulehden tilaamisesta" aiheuttaisivat myös tympiinnyttävän reaktion. Oh well, täytyy siis kehitellä tälle kirjoitukselle jotain todella raflaavaa ja svengaavaa... Toivottavasti tietokone sentään pysyy pöydällä tässä innostuksessa...

Laura 20.01.05 20:14 | TrackBack

Kommentit

Otsikoiden keksiminen on usein postauksen vaikein vaihe. Ihan tyttöjen oikeesti on ollut joskus pakko makuuttaa valmista kirjoitusta vain odottamassa inspiraatiota keksiä hyvä otsikko. Kun ei sitäkään voi kahdesti käyttää, että "En minä nyt keksi mitään otsikkoa".

Kirjoitti mea 20.01.05 21:52

Pitäisi oikeasti tehdä joskus vähän tutkimustyötä, että montako kertaa on huomaamattaan käyttänyt samaa tai lähes samaa tyhjänpäiväistä sanaparia otsikkona :(

Jos viitsisi, laittaisi kaikkiin, joihin ei inspiraatio iske suosiolla, vain: "Tähän jokin hyvä otsikko".

Kirjoitti Laura 20.01.05 22:11

Joskus toivon, ettei blogissani olisi otsikoita ja yleensä päädyn otsikoimaan übertylsästi. Otsikot ovat pirullisia. Ja pirullisinta on se, kun jotkut keksivät niin nasevia ja hauskoja ja hyvä otsikoita. Miksi en minä. Ei voi olla kaikessa hyvä.

Tyttöjen oikeesti oli ihan uusi, aikuisten oikeesti alkaakin olla jo vanha vitsi. Pitää muistaa toi... :D

Kirjoitti Mervi 20.01.05 23:07


Sano jotain









Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?