« Hajunenätys | Etusivu | Kaffitratti »

maaliskuu 24, 2005

Vettä kengässä

Kevään ainoa hyvä puoli ovat kumisaappaat. Myönnän, että on ehkä hieman liioiteltua niitä käyttää, kun öisin on vielä pakkasta, mutta kun. Jostain on kunkin hupinsa saatava. Vaikka sitten sohjon potkinnasta, jään polkemisesta ja vesilammikoiden räiskyttelystä.

Ennen muinoin maalla ja hiekkateillä koulumatkat venyivät joskus ajallisesti moninkertaisiksi, kun virtaavalle vedelle sai kaivaa kengänkärjellä lurua ojaa kohti. Siinä sai sillä tavalla tehdä jotain rakentavaa ihka omilla jaloilla.

Talven ja kevään välimaastossa vesilaksossa iloittelevan pahin uhka ja painajainen on houkuttelevanmutaisen pinnan alla vaaniva sileä jäämassa. Ei paljon naurata, jos kuuppaa selälleen koirankakkaisiin valumavesiin talvitakissaan. Mutta vaarahan vain lisää nautintoa. Yhtäkään lammikkoa en jättäisi välistä.

Laura 24.03.05 13:15 | TrackBack

Kommentit

Ai, tuo ojien kaivelu sulamisvesille, se on jaloa puuhaa!
Kun saappaat eivät enää riitä, suunnistaa koirapuistoon, joka on tähän aikaan vuodesta valtava lätäkkö jääpinnalla, ottaa paskan korjaamiseen tarkoitetun lapion, alkaa hakata jäähän vesireittejä ja valuma-alueita.
Jumalien hommaa.

Kirjoitti Veloena 24.03.05 15:41


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?