« <3 | Etusivu | Asiakaspalvelija »

huhtikuu 15, 2005

Se on menoa

Ensimmäinen konkreettinen työ gradun teossa on suoritettu. Laitoin proffalle sähköpostiviestin, jossa mainittiin useaan kertaan tuo pelottava, myyttinen sana.

Välittömästi lähetysnappulan painamisen jälkeen kurkkuun nousi kauhu: haluan sen takaisin! Ei vielä, en ole valmis! Armoa sittenkin!

Vielä toissapäivänä en tiennyt, että tänään koittaisi tuo edellä mainittu historiallinen hetki. Tästä yllättävästä käänteestä saan kiittää aiheeltaan sopivasti sattunutta seminaarityötä, suurta, suurta suutani ja ihmistä, joka on pelottavan avoin ja positiivinen uusille ja kauhistuttaville asioille.

Siis minun kannaltani kauhistuttaville asioille. Kauhistuttaville, täytyykö vielä erikseen korostaa?

Minun annettiin kerran ymmärtää, että puhun erittäin paljon gradustani ottaen huomioon
1) ettei sitä ole vielä olemassa ja
2) että omasta mielestäni en todellakaan koskaan puhu siitä, koska sitä ei ole olemassa.

Laura 15.04.05 14:22 | TrackBack

Kommentit

Tuo sähköpostin lähettäminen on turvallinen tapa lähestyä tuota suurta asiaa. Siinä saa aikaa pohtia ja peljätä rauhassa mahdollista toimeen ryhtymistä.

Nimim. Kuukausi sitten kirjeenvaihdon G:n aiheesta aloittanut. Proffa vastaa kovin hitaasti...

Kirjoitti AnttiK 15.04.05 15:03

Lohdutuksen sana: ei se gradu ole niin mielettämön massiivisen pelottava järkäle. Suhtaudu siihen kuin johonkin vähän laajempaan tutkielmaan tms. Kyse on kuitenkin vain 20 ov:sta eli pienehköstä osasta opintoja. Ei kannata liikaa stressata etukäteen, kyllä sinä sen hyvin osaat tehdä!

Kirjoitti Marinadi 15.04.05 15:16

En oikein itsekään ymmärrä, miksi gradu on niin hirvittävä peikko. Varmaan luulen suojelevani itseäni joltakin ylenpalttisella hirvistelyllä. Sain juuri pätevää tsemppausta työkaverilta ja suoran käskyn suhtautua asiaan realistisen rauhallisesti.

*hengitysharjoituksia* Kyllä tämä tästä.

Antti, meidän laitoksellamme ollaan sisäistetty niin hyvin ja yhtenäisesti yliopiston valmistumispohjainen rahoitusmalli, että sähköpostiviesti, jonka otsikossa on sana "gradu" saa virka-aikana vastauksen tunnin sisällä. Kuten minäkin jo sain. Aiheesta on luultavasti ohjesääntö henkilökunnan kahvinkeittimen yläpuolella seinässä ;)

Kirjoitti Laura 15.04.05 15:28

Lycka till, kyllä sinä osaat.

Kirjoitti Tapsu 19.04.05 13:16


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?