« Vaihtoehtoinen toiminto | Etusivu | Kuukausista julmin ei lopu koskaan »

huhtikuu 26, 2005

Pirtelö hyvästä ja pahasta

Olen yrittänyt viljellä mahdollisimman vähän testejä, mutta YLE:n syväluotaavan Syntitestin tulokset täytyy ehdottomasti julkistaa.

Päähyveitäni ovat oikeudenmukaisuus, viisaus ja suhteellisuudentaju. Paheita taas vihamielisyys, ahneus ja huumorintajuttomuus.

Erityisen mielenkiintoista luettavaa tästä itsetuntemustestistä tekee se, että suhteellisuudentaju ja huumorintajuttomuus sekä viisaus ja ahneus ovat toisiaan tasasuhtaistavia vastapareja. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että olen käsittämättömän tasapainoinen ja -paksu ihminen, vai että testi ei oikeastaan mittaa mitään?

(Henkilökohtaisesti arvioiden vaihtaisin kyllä kaikki syntini pois - tietämättömyys, hengen joutilaisuus ja välinpitämättömyys kuvaisivat mielestäni minua paljon paremmin. Hyveistä taas suhteellisuuden taju voisi mennä ja lojaalius tulla. Mutta testien jumalat ovat lahjomattomia.)

Juuri tämän takia en pahemmin viljele nettitestejä.

Hyveet:

Paheet:

Laura 26.04.05 10:14 | TrackBack

Kommentit

Minun synteinäni olivat hengen velttous, kateus ja tietämättömyys, ja noista kuolemansynneistä tarkemmat kuvaukset luettuani havaitsin että kaikkien todennäköisyyksien vastaisesti ainakin omalla kohdallani tämä testi toimi tarkasti kuin bensiini nuotiolla ;)

Toki on puolestaan tämän kyseisen testin osalta suuri synti, ettei syntivaihtoehdoissa edes ollut "Kaunisteleva epärehellisyys nettitesteissä", sillä sehän olisi ainakin minun kohdallani ollut synti nro 1.

Kirjoitti Terjo 26.04.05 10:55

Oih, totta, totta. Synnin taakka lisääntyi juuri tälläkin taholla :D

Kirjoitti Laura 26.04.05 11:13

Minäkin sain suhtellisuudentajun ja huumorintajuttomuuden kolmostiloille. Ehkä olemme pieninä altistuneet paikallislehdestä nouseville myrkkyhöyryille jotka tekivät meistä tällaisia syntishyveellisiä raukkoja.

Vaatikaamme vahingonkorvauksia!

Kirjoitti Hanne 26.04.05 11:31

Enpä enää muista millainen syntisäkki olin, kun tuon testin tein.
Jos armoton hajamielisyys on synti, niin minut on jo poljettu jonnekin synkkääkin synkempään hornan syöveriin, vaan haittaisiko tuo, kun kuitenkin pian unohtaisin missä olen...
Oli minulla jokin asiallinen asiakin, mutta arvatkaas muistanko enää.

Kirjoitti Tapsu 26.04.05 11:56


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?