« Musiikki x 6 | Etusivu | Huominen silmissä »

kesäkuu 12, 2005

Voi viattomuus

Kummipojan polviin ja kyynärpäihin on ilmestynyt kovat ja karheat läntit. Siisti ja sileä uudenuutukaisuus on rikkoutunut, mutta onhan paketti jo vanhanvanha: viittä kuukautta hipoo.

Kovan yrityksen kautta känsät on hankittu: vatsamakuulta pyritään heiluttelemaan käsiä ja jalkoja samaan tapaan kuin tehdään selinmakuulla, ja tuloksena on sellaista liikehdintää, jota me kaikki nuo vaiheet läpi käyneet aikaihmiset pidämme ryömimään lähtemisenä. Poika itse tuskin ymmärtää, minkä mullistavan keksinnön porteilla liikkuu.

Pidin poikaa kantoliinassa. Se oli kummallista ja ihanaa. Minulla on laaja henkilökohtainen reviiri. Minua ei saa koskea enkä minä kosketa muita. Vauva on eri asia. Siinä kosketuksessa ei ole teennäisyyttä eikä tunkeilua. Kosketus tuntuu parhaalta keinolta kertoa välittämisestä, tuntuu, että syliäni ja olkapäätäni tarvitaan. Ja vauva kertoo, jos se haluaa pois.

Ennakkopeloistani huolimatta en edelleenkään tunne haluavani omaa kopiota. Täyttäkööt positiivisemman maailmankuvan omistavat ihmiset maan perimällään ja katsomuksellaan.

Laura 12.06.05 23:32 | TrackBack

Kommentit

Vanhempain aikomuksista ja perintöaineksesta huolimatta lapsilla lienee taipumus kasvaa omiksi itseikseen.

Poika on siis saanut jo hiukan kovemman pinnan? Pienellä harjoituksella poju mätkii tiilikiviä palasiksi paljain käsin alta aikayksikön. Ilmoitan itseni vapaaehtoiseksi opettajaksi, jos joskus pitäisi keksiä tekemistä pariksi iltapäiväksi.

"Pojat kostavat isien virheet toistamalla ne"
Suuri sitaatti A.W. Yrjänältä

Joku voisi syyä tuon Auringon tuolta möllöttämästä, herätti minut ensikertaa joskus viiden maissa. Kahvi pitää hereillä, mutta ei poista keskenjääneitä unia aivolohkoista.

Kirjoitti Tapsu 18.06.05 08:19

Editoin tuosta edellisestä kommentista henkilönnimen/nimiä pois. Suotakoon anonyymius henkilöille, jotka eivät voi sattuneista syistä anonyymiuteensa kantaa ottaa.

Kirjoitti Laura 18.06.05 12:17

Vautsi, minua on sensuroitu. Vielä on silti matkaa siihen, että minut karkotetaan Siperiaan kirjallisesta huliganismista syytettynä, joten saatan jatkossakin käyttää henkilöihin viitatessani heidän nimiään. Vaikkakin tällä kertaa sensuuri oli niin hyvin perusteltua, etten sano vastaan.

Kirjoitti Tapsu 19.06.05 14:03


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?