« Minä lähden Pohjois-Norjalaan | Etusivu | Ung kärlek »

heinäkuu 09, 2005

Norjalaismielinen sanoo "akkurat!"

Ekskursio parempituloisen keskiluokan syovereihin. Kolmiparvekkeiset omakotitalot, ensimmaiset lapset, hyvin pukeutuvat ystavat, autot, joiden ovet tomahtavat kiinni oiiikein tyydyttavan aanen kera ja joissa jopa radiota saadellaan tietokoneella. Hedelman muodoiset poytaliinan kulmien painot. Paristokayttoiset miniatyyrikokoiset vispilat, joilla saa hyvin murukahvin liukenemaan kylmaan veteen jaakahvia varten. Saippuaa, jota on ostettu vain koristeeksi. Pyyhkeet, joita kaytetaan vain muutaman kerran ennen pesua. Porealtaat.

Ja sitten tallaiseen paratiisiin paastetaan minunlaiseni kaarme hymyilemaan jahmettyneesti mutta pyorittelemaan paataan mielessaan.

Koska oikeasti olen vain kateellinen. Minakin haluan savy savyyn eteisen tapetit ja lampunvarjostimet! Minakin haluan lapsia, etta saan huomiota ja kaikki pitaisivat minusta! Itse asiassa, mina haluan olla lapsi, etta saan olla kaikkien huomion keskipiste!

Rauhoittaakseni omaatuntoani osallistuin hieman valtamerien riistoon ja soin tuoreita katkarapuja. Katkikset taytyi kuoria itse. Tapahtuma oli hyvin havainnoillinen, enka siksi taida enaa koskaan syoda katkarapuja. Ei riita, etta kuuleman mukaan katkoja verkolla pyydettaessa merenpohjasta nousee ylos ja henkensa heittaa paljon ylimaaraistakin elavaista, silla lisaksi asianosaisista hirveista mutta kuolleina saalittavista elukoista kelpaa syotavaksi tuskin puolet.

On ihan hyva tietaa, mita suuhunsa laittaa. Tama on siina hilkulla, etta alkaa kasvissyojaksi.

Norjalaiset muuten sanovat oikeasti "akkurat, akkurat". Se on hauskan kuuloista. Minakin haluan olla huoleton norrman.

Laura 09.07.05 20:40 | TrackBack

Kommentit

Njah, kateellisuus on itseään ruokkiva ilmiö, tie jolle lähdettyään ei ikinä löydä määränpäähänsä. Vaikka jotkut joskus sanovat, että kateus on eteenpäin vievä voima, ei ole elänyt vielä yhtäkään kateuden kyllästämää ja kuitenkin elämäänsä todella tyytyväistä ihmistä. Aina on olemassa sitä mitä ei saa. Joku on aina viisaampi, parempi, rikkaampi, nuorempi, rakastetumpi, pidempi, kauniimpi, menestyneempi, kuuluisampi, ja mitä nopeammin sen huomaa, sitä pikaisemmin voi ruveta nauttimaan hedonistisesti siitä mitä jo osaa, mihin pystyy ja mitä omistaa.

...mutta olen mä silti ihan pikkuisen kateellinen siitä että joku on Norjassa ja mä taas en... :)

Tuoreet katkaravut ovat muuten jumalallisen hyviä, jos kohta minulla kestää noin kahdeksan(8) vuotta riipiä sieltä sisältä se syömäkelpoinen osa esiin, kun taas eräskin näkemäni mursunviiksinen kalamies Norjasta teki sen niin nopeasti, ettei silmäni ehtinyt seurata mukana. Että olin silloinkin kateellinen...

Eli tehkää kuten sanon, älkää kuten teen.

Kirjoitti Terjo 11.07.05 12:07


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?