« "Ois kiva, jos musta kiinnostuis joku,
joka ois kiinnostunut musta"
| Etusivu | Ihan ylihyvä »

syyskuu 07, 2005

Intohimojen syys

Syksyhän on perinteisesti kaikenlaisten uusien kokeilujen aikaa. Minulla meni oikein saatana vaihteeksi korvasta sisään ja luulin ihan varmasti haluavani alkaa harrastaa Krav Magaa.

Kyllä, sitä Israelin armeijan käyttämää lähitaistelumenetelmää, jolla voi myös tehokkaasti taltuttaa ja tehdä lapsettomaksi nakkikiskaräyhääjät.

Kuvittelin tarvitsevani itsepuolustustaitoja, koska en vain osaa pysyä poissa pimeiltä kaduilta. Mutta istuessani orpona näytöstilaisuudessa katsomassa kieltämättä kätevän näköisiä liikkeitä, joissa hyökkääjät ensin heitetään maahan ja sitten heitä potkitaan päähän - ei, lakkasin vain näkemästä itseni tekemässä samaa. Minunhan oli tarkoitus olla väkivallan vihollinen, ei sen aiheuttaja. (Ehdotuksenne aikidoista ja muista itämaisista itsepuolustuslajeista voitte jo tässä vaiheessa haudata. Minä haluan pystyä pitämään puoleni - muuhun ei riitä kärsivällisyys.)

Hieman ärsyttivät myös ringin laidalla ramboliikkeitä ihquvat natsihipit. Juuri tätä tarkoitin, kun puhuin vieraantuneeni normaalimaailmasta. Että tuollaisiakin tyyppejä on.

Potkinnan sijaan päätin haluta jatkaa italian opiskelua. Kurssilla tunsinkin heti oloni kotoisaksi: ryhmän keski-ikä vähintään 40, yksi ihminen kerrallaan äänessä, ei äkkinäisiä liikkeitä.

Tuntisin itseni ihan tädiksi, ellen kehittelisi vastapainoksi erittäin vakavia pinnallisia ja lapsellisia ihquilutiloja hottiksiin asiakkaisiin; se oli kollegan mielestä erittäin epänelikymppistä ja siten myös minua tyydyttävä uusi syysharrastus.

Laura 07.09.05 21:22 | TrackBack

Kommentit

Hehe, minä olen käynyt läpi täsmälleen samat mielenliikkeet. Sitten, Krav Maga -näytöksestä poistuessa tuli tunne, että joku vieras oli yrittänyt ottaa vallan minussa...

Kirjoitti Veera 08.09.05 13:04

Hii, italianopintoja! Sinulla voinee sitten suomentaa outoja tuoteselosteita?

Kirjoitti aKi 08.09.05 15:50

Nojaa, väkivalta ja itsepuolustus ovat kuitenkin kaksi eri asiaa. Eivät kamppailutaitoja harrastavat pasifistit niin kovin harvassa ole. Voisin tietty luennoida syitä siihen miksi kannattaa nähdä enemmän vaivaa taistelutaitojen hankkimiseen, kuin tuon krav magan intiimialueille käyvän suoran lähestymistavan omaksuminen vaatii. Se lienee kuitenkin tarpeetonta, on parempi selittää asiasta kiinnostuneille, jotka pyytävät selityksiä. Sanonpahan vain, että hienovaraisemmilla menetelmillä myös päällekarkaaja selviää tilanteessa vähemmin kolhuin, mikä puolestaan pienentää lainopillisia seuraamuksia, jos päällekarkaaja sattuu olemaan nimismiehen läheinen ystävä tai muuten vain osaa käräjille haastamisen jalon taidon.

Kirjoitti Tapsu 11.09.05 20:33

Olisi kiva jos jossain vedettäisiin itsepuolustus, tms. kurssia nimenomaan pasifisteille ja muille väkivaltaa vieroksuville. Jotain taistelulajia olisi kiva osata, kohottaisi itsetuntoa ja kaikkea semmoista niinkuin niitä aina kehutaan - vaan sitä tuntisi itsensä niin älyttömän vieraaksi jossain kamppailulajiporukassa. En halua olla nimenomaan tuossa yhteydessä tekemisissä minkään "vähänks nää on ältsin hienoi liikkeit", "jee vähän me ny hakataan kaikki" -tyyppien kanssa, tai muutenkaan fyysistä kyvykkyyttä ihannoivien ihmisten seurassa. Mutta sellaisia taistelulajit luonnollisesti vetävät puoleensa, joten minkäs teet. Harmillista.

Kirjoitti Ilari 14.09.05 19:44


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?