HIM

Levyt

Love Metal

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - HIM: Love Metal] Love Metal
BMG 2003

Kiinnostuin HIMistä alunperin kuultuani radiosta "Wicked Gamen". Pidin Greatest Lovesongsia erinomaisena levynä. Hyvä se on edelleenkin. Sen jälkeen HIM julkaisi pari levyä, joista olin huomattavasti vähemmän kiinnostunut, syystä tai toisesta.

Sitten ilmestyi single, joka veti huomioni taas HIM pariin. "Buried Alive By Love" on helposti HIMin parhaita kappaleita koskaan. Se on Love Metalin tehokas ja huomion vangitseva aloitusraita. Harva levy alkaa yhtä hyvin.

Muutoinkin levy on HIMin paras tuotos tähän mennessä. Se on myös nimetty suorastaan uskaliaasti. Musiikkityylinsä mukaan nimetyt levyt asettuvat määrittelemään genreä, eikä se ole välttämättä helppo tehtävä. Love Metal hoitaa tehtävän kuitenkin mainiosti - tätä on love metal, nyt ja aina.

Toinen sinkkuhitti, "The Funeral of Hearts" ei ole ihan "Buried Alive By Loven" veroinen iskuhitti, mutta onneksi levyn tarjonta ei siihen jää. Levy on täynnä varsin hyvälaatuista tavaraa. "Soul on Fire", "The Sacrament", "Circle of Fear"... Levy on kaikinpuolin, niin sisällöltään kuin ulkoasultaankin, tyylikäs esitys.

Soisin HIMin jatkossakin pysyvän metallimmassa ilmaisussa. Bändi soittaa metallia hyvin ja omanlaisella tyylillään, siinä HIMin vahvuus minun mielestäni on.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net. Sivua päivitetty viimeksi 11.1.2004. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.