Johnny Cash

Levyt

American III: Solitary Man

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Johnny Cash: American III: Solitary Man] American III: Solitary Man
American Recordings 2000

Hiljattain menehtynyt Johnny Cash on suurestikin in, eikä suotta. Itsekin löysin Cashin nimenomaan erinomaisen "Hurt"-coverin myötä, kuten kaikki muutkin. Cash on mielestäni sinänsä varsin luonnollista jatkumoa Nick Caven kaltaisten artistien diggailulle.

Rick Rubinin tuottamat American-levyt ovat tietysti ne kiinnostavimmat Cash-julkaisut. Numero kolmonen eli Solitary Man on erinomainen esimerkki. Biisit on valittu huolella ja esitetty hyvin. Cash osaa tehdä vieraista kappaleista omiaan. Ei näin hyvillä biiseillä voi epäonnistua: "Solitary Man", "One", "The Mercy Seat", "I See A Darkness"... Perinteisemmät kantribiisit soljuvat rokkicovereiden seassa mainiosti, kokonaisuus on harmoninen ja miellyttävä.

Johnny Cash on erinomainen tulkitsija, joka antaa paljon lainaamilleen kappaleille. Vaikka itse pidänkin esimerkiksi Bad Seedsien "The Mercy Seatista" hieman enemmän kuin Cashin versiosta, on Cashin tulkinta oikeutettu ja tyylikäs. Kokonaisuutena Solitary Man on todella tyylikäs levy.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net. Sivua päivitetty viimeksi 31.3.2003. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.