The White Stripes

Levyt

Elephant

Linkit

Virallinen kotisivu

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - The White Stripes: Elephant] Elephant
XL Recordings 2003

Noteerasin White Stripesin edellisen White Blood Cells -levyn myötä tulleen julkisuuden yhteydessä. Bändi tuntui jollain tapaa erottuvan The Hivesin ja The Strokesin kaltaisista bändeistä, mutta ei ehkä kuitenkaan tarpeeksi. Vaadittiin "Seven Nation Army". Se ratkaisi asian lopulta, ja se, että levyn sai miellyttävän edullisesti ulkomailta.

Ei kaduta ostos. Elephant on kaikin tavoin kerrassaan mainio levy. Sen anti ei jää yhteen hittiin, vaan levyltä löytyy useampikin erinomainen kappale. "Seven Nation Army" on luonnollisesti levyn parasta antia, mutta esimerkiksi "The Hardest Button to Button" tai "Hypnotize" eivät jää paljoa jälkeen.

Levyn kappaleet ovat mainiota Bacharach-lainaa "I Just Don't Know What To Do With Myself" lukuunottamatta Jack Whiten käsialaa. Jack laulaa ja soittaa kitaraa ja pianoa. Meg White soittaa rumpuja ja laulaa. Hyvin tuntuu yhteistyö toimivan. En tiedä, onko Meg rumpalina mitenkään ainutkertainen, mutta Jack on ehdottomasti hyvä laulaja.

Levyllä biisejä riittää peräti neljätoista kappaletta. Joukosta olisi vaikea karsia pois mitään, joten varsinaisesti huonoja biisejä mukaan ei ole mahtunut. Levyn lopettava "Well It's True That We Love One Another" on vitsi, mutta siltikin biisinä niin hyvä, että sitä jaksaa kuunnella.

White Stripesin vanhanaikainen (levy on nauhoitettu vanhanaikaisella laitteistolla, koska niin on hyvä), mutta tuore bluesrytinä on komeaa kuultavaa, bändin mahdollisesta trendikkyydestä huolimatta.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net. Sivua päivitetty viimeksi 30.9.2003. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.