Arcadekaappi ja muuta asiaa

Kummasti taas on vierähtänyt aikaa edellisestä päivityksestä. Blogimerkintöjen kirjoittaminen tuntuu vaativalta puuhalta, johon ei muka ole aikaa. Twitteröinti ja Facebook-statusten kirjoittelu on helpompaa ja sitä tulee tehtyä tiuhemmin. Kannattaa siis vilkuilla Twitterin suuntaan. Taidan laittaa tuohon sivupalkkiin reaaliaikaisesti päivittyvät Twitter-jutut, niin on täälläkin aina ajantasaista nähtävää.

Asiaan. Veli rakensi arcadekaapin, siis sellaisen kunnon kolikkopelikaapin. Tämä tosin ei syö kolikoita. Sisällä on PC, joka pyörittää MAMEa ja muita emulaattoreita. Aika siisti aparaatti. Mukava on pelailla, kun on kunnon arcade-tikut ja -napit. Hieno projekti, jonka dokumentointia löytyy netistä. Pistettiin ihan omat sivunsa tuollekin, kyllähän hienolla projektilla pitää hienot nettisivut olla. Siispä: Horrorshow Arcade.

Itse yritän taas vaihteeksi kehitellä sivubisneksiä. Uusin on Parhaat lehdet, jonka aloitin hyvin pienimuotoisesti, kun on muita kiireitä - etenkin uusi lautapelisivusto, joka lienee julkaisukunnossa parin viikon sisällä. Jos olet sattumoisin tutustunut Meidän perheeseen, Vauvaan tai Kaksplussaan, käy ihmeessä Parhaissa lehdissä kertomassa mielipiteesi!

14.06.2009 klo 20:44 | Kommentoi | TrackBack (0)

Mac-yhteensopivat kengät

Sainpas vihdoin ja viimein ostettua uudet kengät. Kenkien merkki on Apple Green, joka ei ilmeisesti ole kummoinenkaan merkki itsessään. Mielenkiintoista siinä kuitenkin on se, että Apple Greenin tunnusomenan vieressä oleva Apple Green -teksti on kirjasimeltaan hyvin lähellä Apple Garamondia, joka oli Applen logojen ja tuotteiden vakiokirjasin parikymmentä vuotta ennen siirtymistä nykyiseen Myriadiin. Mikä on tietysti hyvin ja sopivaa Mac-käyttäjän kengiltä... (oli ne muutenkin hyvät kengät.)

7.02.2009 klo 16:03 | Kommentoi | TrackBack (0)

Myydään IXUS 40 -kamera

Ostimme uuden kameran, joten vanha joutaisi eteenpäin. Tarjolla olisi Canonin IXUS 40, perusnäppärä neljän megapikselin kamera. Uusinta uutta viitisen vuotta sitten, eli helmi peli. Ihan on kunnossa kaikin puolin, mutta jos tosissaan meinaa käyttää, kannattaa hankkia uusi akku. Nykyinen toimii, mutta vaatii aika tiuhaa lataamista, heikon latauksen merkki alkaa vilkkua varsin nopeasti.

Mukaan saa kameran, akun ja laturin. Muista osista ei ole havaintoa, jotain johtoja saattaisi jostain löytyä jos oikein etsisi, mutta ei ole tietoa. Olennaisesti tuosta puuttuu muistikortti ja kamerasta koneeseen menevä kaapeli, mutta sellaisenhan ostaa tai käyttää jotain muistikortinlukijaa.

Mitä hintaan tulee, vastaavia näkyy menevän Huuto.netissä noin 50 eurolla. Vähän yli, jos on kaikki osat mukana, vähän alle, jos on huonokuntoista kappaletta. Sanotaan siis pyöreästi 50 euroa. Yhteydenotot sähköpostiin osoitteella msaari@iki.fi. Kamera sijaitsee Tampereella Kaukajärvellä, saa noutaa tai maksaa postikulut.

31.01.2009 klo 20:34 | Kommentoi | TrackBack (0)

Kaukajärvellä tapahtuu!

Olin aamulla puistossa, kun Johanna soitti. Oli juuri lähdössä kaupungille ja kertoi, että Kaukajärven kaupalla oli poliiseja aika lailla ja nauhoilla aidattu isot alueet. Kävin itsekin vilkuilemassa ja todellakin, monta poliisia vartioi hämmentävän isoa aluetta, mutta mitään sen kummempaa ei näyttänyt tapahtuvan.

No, nyt sitten selvisi syy: "Kaukajärven Juvankadulla sijaitsevan postitoimiston läheisyydestä löytyi 15-vuotiaan tytön ruumis lauantaiaamuna", siis tuosta noin 100-200 metrin päästä.

Ja sitten lähistöllä turhautunut mies kivitti Juvan päiväkotia: "Mies kertoi tekonsa syyksi hetkellisen turhautumisen. Hänellä ei omien sanojensa mukaan ollut muuta tekemistä." Mies oli siis 19-vuotias joutilas pojankloppi.

Mutta että herranen aika, kylläpäs Kaukajärvellä tapahtuu. Voin arvata, mistä ensi viikolla puistossa puhutaan...

16.08.2008 klo 19:31 | Kommentoi | TrackBack (0)

Kestovaippoja kaupan

Vauva kasvaa ja vaipat samoin, josta syystä laitoimme nipun M-kokoisia kestovaippoja myyntiin Huuto.nettiin. Vaipat ovat ihan siistissä kunnossa, joten ostoksille, vaippoja tarvitsevat!

1.08.2007 klo 08:03 | Kommentoi | TrackBack (0)

Kirjoja kaupan

Laitoin pinkan kirjoja myyntiin. Löydät myynnissä olevat kirjat Kirjamyynti-sivulta. Kirjamyyntini RSS-virta kannattaa napata seurantaan tulevien lisäysten varalta, etenkin jos on kiinnostunut scifistä.

29.07.2007 klo 14:02 | Kommentoi | TrackBack (0)

Mikrolainausta

KivaInnostuin mikrolainaajaksi. Kiva yhdistää lainaamisesta kiinnostuneet kehitysmaissa oleviin lainantarvitsijoihin. Paikalliset työntekijät varmistavat, että lainansaajat ovat luotettavia ja kykeneviä myös maksamaan lainat takaisin. Tähän asti lähes kaikki lainat (yli 99 prosenttia) on maksettu takaisin, joten riski lainaajalle on pieni.

Lainasin itse 25 dollaria, pienimmän mahdollisen summan, samoalaiselle Telesia Simille. Telesia ompelee vaatteita ja elättää tällä työllä miehensä ja kaksi lasta. Tuhannen dollarin laina antaa Telesialle mahdollisuuden ostaa uusia materiaaleja. Uskon, että saan lainaamani rahat takaisin - ja vaikka en saisikaan, tuskinpa rahat silti hukkaan menevät. Laina ei ole sijoitus, sillä siitä ei makseta korkoa, mutta ei toisaalta puhdasta hyväntekeväisyyttäkään. Katson rahat joka tapauksessa omalta kannaltani menetetyiksi; jos laina maksetaan takaisin, rahat pääsevät auttamaan toista lainantarvitsijaa.

Minun auttamaani lainaa hallinnoiva South Pacific Business Development on lainannut jo lähes 600000 dollaria samoalaisille naisille. SPBD ottaa antamistaan lainoista korkoa, aika tuntuvat 27% vieläpä, mutta paikallinen keskitaso on Kivan mukana 45%, joten tämä tuntuu ihan kohtuulliselta. Keräämänsä koron avulla SPBD voi toimia. Kiva ei vie välistä rahaa.

Tämä on ihan mukavaa vaihtelua Katastrofirahaston tukemiselle - apua ihmisille silloinkin, kun heillä ei ole suoranaista katastrofia kiusanaan. On mukavaa tukea ihmisiä, jotka haluavat parantaa olojaan ja saavuttaa elämässään asioita. Jos ainoa, mitä tarvitaan, on vähän pääomaa, niin miksen auttaisi? Idea tuntuu hyvältä, ja samaa mieltä on Nobel-komitea: Bangladeshissa toimiva Grameen-pankki voitti vuonna 2006 Nobelin rauhanpalkinnon.

5.06.2007 klo 16:34 | Kommentoi | TrackBack (0)

Vahvistinongelma

Osaisikohan joku auttaa? Vahvistimme (Panasonic SA-XR30) hiljeni yllättäen. Aiemmin kuunteluvoimakkuus oli -50 dB, nyt tuo voimakkuus on täysin hiljainen ja kuunteluvoimakkuus on -20 dB, joka taas aiheuttaa vinkumista ja napsuntaa kaiuttimista. Mitäköhän tapahtui? Todennäköisesti jotain, mitä sai aikaan kaukosäätimellä - mutta mitä, ja miten se korjataan?

Muoks: tämä selvisi. Ei ollut vika, vain löystynyt johto...

28.05.2007 klo 12:27 | Kommentoi | TrackBack (0)

Verenluovutus

Kylläpä ottikin aikansa, mutta nyt se on tehty: yliopistolla oli verenluovutustilaisuus sopivaan aikaan, joten kävin luovuttamassa. Onpahan yksi kohta vähemmän "pitäisi, mutta..."-listalla.

12.09.2006 klo 13:40 | Kommentit 4 kommentti(a) | TrackBack (0)

Ahneesta sukupolvesta vielä

Ahneesta sukupolvesta kun kirjoittelin... Nordean Ajassa-lehdessä (numero 2/2006) on oiva esimerkki sellaisesta toiminnasta, mitä Pajamäki kirjassaan kritisoi.

On upeaa, että ikääntyvätkin ihmiset voivat toteuttaa haaveitaan - ansaittuaan rahansa kovalla työllä, toteaa pariskunta, joka laittoi talonsa lainan vakuudeksi ja lähti Amerikkaan hullulle törsäyskierrokselle. Jutussa kuvaillaan kuinka oli hankalaa, kun automaatista sai nostaa vuorokaudessa vain 800 dollaria, rahaa kun tarvittiin tuhansia dollareita erilaisten hankintojen tekemiseen.

Että onko tämä nyt sitten kivaa? Asuntoon vuosien varrella sidotut rahat otetaan ulos ja kannetaan ulkomaille hyödyttämään USA:n talouskasvua. Suomalaisen veronmaksajan näkökulmasta ei ole, vaikka jokainen on toki vapaa käyttämään rahansa miten haluaa. Jälkipolvikin kiittää, kun välttyy perintöveroilta, perintö kun käytetään kätevästi etukäteen...

9.06.2006 klo 14:40 | Kommentit 2 kommentti(a) | TrackBack (0)

Nina Lincoln

Nina Lincolnin (jonka suklaajuustokakku on erinomaista) henkilöllisyys on selvinnyt. Tätini tiesi, että kyse on Curt Lincolnin tyttärestä. Isä oli 40- ja 50-luvuilla menestyksekäs tenniksen pelaaja ja teki sen jälkeen hienoa uraa moottoriurheilun parissa. Tytär oli aikansa huippumalleja, ilmeisesti, ja glamourintäyteisesti ensin naimisissa kilpa-ajaja Jochen Rindtin kanssa ja sitten Alexander Nelson Hoodin, Bridport of Cricket St. Thomasin neljännen varakreivin, kanssa.

Rindt, muuten, oli ensimmäinen Formula 1 -kuski, joka voitti maailmanmestaruuden kuolemansa jälken kuoltuaan kesken kauden 1970. Rindtin alkukaudesta keräämää etumatkaa ei saatu kurottua kiinni, joten voitto meni Rindtille.

13.05.2006 klo 08:20 | Kommentit 1 kommentti(a) | TrackBack (0)

Vaalien jälkeen

Presidentinvaalit olivat ja menivät, mikään ei muuttunut. Oikea ehdokas voitti. Ihmetystä herättivät tietyt keskustelunaiheet, jotka eivät mielestäni ole mitenkään erityisesti presidentin päätösvallan alaisia. Mitä presidentti voi oikeasti tehdä työttömyydelle muuta kuin pitää puheita? Työttömyys ja sen vähentäminen lienee kuitenkin osa hallituksen toimenkuvaa, eikä presidentin vastuulla.

NATO-kysymys taitaa olla hieman relevantimpi, koska ulkopolitiikka on kuitenkin presidentin vastuualuetta, jossain määrin, mutta tuskinpa NATO-päätöstäkään presidentti yksin tekisi, vaikka lopulta sitten virallisen sopimuksen allekirjoittaakin jos siihen mennään.

Noh, tilastoja on aina hauska ihmetellä, Sami Borg ja Tarmo Ropponen ovat lyömätön parivaljakko ja nyt voidaan taas olla kaikessa rauhassa eduskuntavaaleihin asti - tai mitä nyt seuraavaksi onkaan luvassa.

30.01.2006 klo 09:43 | Kommentit 3 kommentti(a) | TrackBack (0)

Kirjoja vaihdetaan, sohva annetaan

Hyllyssä olisi kirjoja, joita en tarvitse. Vaihtaisin ne mieluusti sellaisiin kirjoihin, jotka voisin lukea. Postittaminen maksaa, joten vaihdot mieluiten kädestä käteen, siis Tampereella. Saa hakea Kaukajärveltä, tai yliopistolta. Tässä listaa:

- George R.R. Martin: A Game of Thrones
- Ursula K. LeGuin: Taivaan työkalu
- Arturo Perez-Reverte: Merikartta
- Kauhujen kirja 2 -novellikokoelma
- Johanna Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi
- Robert Foster: Complete Guide to Middle-Earth (Keskimaa-tietosanakirja)
- Nancy Collins: Tumma yö, mustat lasit
- Iain M. Banks: Muista Flebasta (entinen kirjastonkirja)
- J.R.R. Tolkien: Adventures of Tom Bombadil
- A.W. Yrjänä: Arcana

Vaihdossa otetaan monenlaista kirjallisuutta, erityisesti sellaista, jota en ole vielä lukenut. Ehdotuksia voi tehdä kommenteissa tai sähköpostilla (msaari at iki.fi).

Lisäksi annetaan pois kolmenistuttava sohva. Kuten hinnasta voi arvata, sohva on jotakuinkin kulahtanut, mutta hei, kyllä sillä istuu. Ei maksa mitään, mutta sohva on kyllä sitten haettava Kaukajärveltä.

8.01.2006 klo 17:22 | Kommentit 1 kommentti(a) | TrackBack (0)

Todennäköisyyttä tyhmälle

Selittäkääpä joku minulle yksi juttu todennäköisyyslaskennasta: kuinka lasketaan todennäköisyys sille, että joku tietty tapahtuma tapahtuu n:n yrityksen aikana?

Esimerkiksi siis tilanne, jossa pussissa on yksi punainen ja yhdeksän valkoista palloa. Mikä on todennäköisyys nostaa punainen pallo, jos nostaa n kertaa ja pallot palautetaan joka kerta pussiin?

Osaan laskea sen takaperin, eli laskemalla todennäköisyyden nostaa valkoinen pallo (9/10) ja siitä sitten kertomalla jokaista yritystä kohden. Esimerkiksi kahdella nostolla todennäköisyys on 19% (0,9 * 0,9 = 0,81). Näin ollen todennäköisyys siis kasvaa ja lähestyy yhtä, mutta ei saavuta sitä koskaan (eikä kuulukaan tietysti saavuttaa).

Asia siis selvä, mutta jotenkin hämää, kun en keksi miten samaan tulokseen pääsee "suoraan". Vai pääseekö edes?

3.01.2006 klo 12:39 | Kommentit 15 kommentti(a) | TrackBack (0)

Kuuma parisuhdejuoru linnanjuhlista!

Tällainen veikeä parisuhdepaljastus löytyi YLEn linnanjuhlagalleriasta:

uotinen.jpg

6.12.2005 klo 22:05 | Kommentoi | TrackBack (0)

Rokkia kaupan

Taas olisi rokkia kaupan. Huutonetistä löytyy iso pino hämmentävän laadukkaita levyjä, mm. laajalti CMX:ää, Nick Cavea, HIMiä ja Marilyn Mansonia. Lisää on tulossa, mutta nämä nyt tällä erää - muuten menee pää solmuun siinä vaiheessa kun nuo pitää lähettää.

Ja jos joku miettii, mistä nämä, niin selitetään nyt sekin kaupan päälle: päätimme vihdoin karsia levykokoelmistamme tuplat pois. Mitäpä näitä pitämään. Jos iskee avioero, niin eiköhän levykokoelma ole aika loppupäässä huolenaiheiden listaa. Sitä paitsi, nykyaika on iTunesin, tiedostoilla pääsee pitkälle.

12.09.2005 klo 18:55 | Kommentoi | TrackBack (0)

Lontoon pommi-iskut

Terroristi-iskut tulevat jotenkin lähemmäs, kun ne tapahtuvat paikoissa, jotka tietää ja joissa on käynyt. Lontooseen tekee mieli ja siksikin pommi-iskut tuntuvat pahemmilta. Eipä silti - on Lontooseen matkustaminen ollut ennenkin tietty riski IRA:n ansiosta.

Wikipedia on, kuten yleensä, paras tiedonlähde kaaoksen keskellä. Nyt voi vain toivoa, että Iain ei ollut liikkeellä räjähdysten aikaan.

7.07.2005 klo 16:57 | Kommentoi | TrackBack (0)

Tavaraa kaupan

Koska muutamme piakkoin (juhlistimme eilen asunnon varmistumista ravintolaillallisella - nyt kelpaa juhlia, muuttamisenkin pitäisi tällä kertaa sujua mutkattomasti), minulla on paljon roinaa, josta haluaisin päästä eroon. Roinaa on laitettu Huuto.nettiin myyntiin niiltä osin kuin se on myyntikelpoista, joten kannattaa vilkaista, mitä minulla on kaupan.

Lähtöhinnat ovat yleisesti ottaen edullisia (kannettava cd-soitin kolmella eurolla, näytönohjain 50 sentillä), sillä suurin osa tavarasta lentää roskiin, mikäli en saa sitä nyt kaupaksi.

Tarjoamaan, kansalaiset.

28.06.2005 klo 15:04 | Kommentoi | TrackBack (0)

Asumisoikeusasunnot

Aamulehdessä kirjoitettiin tänään asumisoikeusasuntojen uudesta tulemisesta. Ainakin Tampereella asumisoikeusasunto kannattaa: tarjolla on mainioita asuntoja tuntuvasti vuokra-asuntojen markkinahintoja halvemmalla. Mekin muutamme (toivottavasti, vielä ei olla papereita allekirjoitettu...) tilavaan kolmioon, kun vastaavalla vuokralla saisi vain kaksion. Talo on uusi, 2003 valmistunut, ja varsin hyvässä kunnossa. Kyllä kelpaa!

27.06.2005 klo 07:44 | Kommentoi | TrackBack (0)

Pikaviestintää

Jos siltä tuntuu, allekirjoittaneelle voi pikaviestiäkin nykyään. AIM:illa tunnus on mikkossaari, ICQ-numeroni on 259793214. Parhaiten tavoittaa päiväsaikaan.

18.05.2005 klo 17:16 | Kommentoi | TrackBack (0)

Kuva-arvoitus

Kolme ihmistä

Mitä tässä kuvassa tapahtuu? Selityksiä kaivataan.

19.04.2005 klo 11:29 | Kommentit 4 kommentti(a) | TrackBack (0)

Ilotulitusyrittäjät

Onkohan kukaan tullut ajatelleeksi, millaisen loven ilotulituksista kieltäytyminen tekee suomalaisten ilotulitusyrittäjien kukkaroon? Kuntien harjoittama kieltäytymispolitiikka ei taida kauheasti heitä lämmittää. Onhan se hyvä, että katastrofin uhreja tuetaan, mutta kyllä suomalaisia yrittäjiäkin saa ajatella. Varsinkin, kun asiassa voisi toimia kuten Punkalaidun: maakunnanvaihdoksen vuoksi ilotulitusta ei peruta, mutta vastaava summa sijoitetaan myös hyväntekeväisyyteen. Kunnan budjetissa ilotulituksen maksamisen kahteen kertaan ei luulisi kirpaisevan valtavasti.

31.12.2004 klo 09:30 | Kommentit 4 kommentti(a) | TrackBack (0)

Intian valtameren maanjäristys

Maanjäristysuutisten seuraaminen on ollut karmivaa puuhaa. Wikipedian 2004 Indian Ocean earthquake on kattava tiedonlähde, jos haluaa jutusta muutakin kuin human interest -puolta. Valtava maanjäristys aiheutui, kun 15 metriä Intian mannerlaattaa liukui Burman laatan alle noin 1200 kilometrin matkalla. Kuulostaa hurjalta, joten ei kai ole ihme, että tapahtuma teki pinnallakin melkoisen vaikutuksen.

Onneksi näin joulunaikaan oli tarjolla hyviäkin uutisia: se isompi uhka meni ohi - millaisenkohan tsunamin 400-metrinen kivenmurikka saisi aikaan pudotessaan mereen? Sillä välin muualla: Darfur, Kongo, Irak, Israel... Nykyään tapahtuu vähänlaisesti mitään mukavaa.

29.12.2004 klo 12:32 | Kommentoi | TrackBack (0)

Kulutusopetus

Älä osta mitään -päivä meni ohi vähän puolihuomaamatta. Ostimme ruokaa ja kahvilapalveluja. Ei ole syyllinen olo, ei sitten yhtään.

Sain kuitenkin nokkelan kulutusvinkin. Chris Farrellin blogista löytyi kirjoitus New Essen Games, jossa mies ruotii Essen-ostoksiaan. Farrell arvioi ostoksiaan radiosta kuulemansa kolmen syyn periaatteen mukaan.

[O]ne of the guests mentioned that in order to keep her collection under control and keep from buying everything, she had to have three reasons to buy a random record that she came across (they don't necessarily have to be good reasons - cool cover art or an intriguing track name were OK - just reasons).

Siinäpä hyvä idea: ennen kuin ostaa mitään turhaa, kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään ja keksiä ne kolme syytä. Ehkä se vähentää turhia ostoksia, ehkä ei, mutta tuleepahan ainakin mietittyä.

27.11.2004 klo 13:44 | Kommentoi | TrackBack (0)

Lainalevyt

Muistaisikohan muuten joku lainanneensa minulta Nick Caven Boatman's Callin ja Best of:in?

29.07.2004 klo 20:06 | Kommentoi | TrackBack (0)

Parisuhde ja rahanjako

Isosisko kirjoittaa asiaa rahasta ja parisuhteesta (viitaten Minttu Hapuliin). Minusta tasa-arvo ei tosiaankaan tarkoita kaiken jakamista tasan, vaan kykyjen ja resurssien mukaan. Olisi hyvin kummallista elää suhteessa, jollaisesta Isosisko kertoo:

Elin aikoinani parisuhteessa, jossa ruokahetki saman pöydän ääressä saattoi olla sellainen, että pienituloisempi osapuoli haarukoi harmaata maksalaatikkoa, suurituloisempi taas paloitteli mehukasta kokolihapihviä. Bon appetit! Periaatteena oli, että kukin eläköön varojensa mukaan.

Ihan älytöntä! Minun näkemykseni on se, että talousrahat ovat yhteiset ja mieluusti jossain suhteessa eri osapuolten tuloihin (tällä hetkellä meillä ei ole niin, mutta eivätpä ole toisaalta kummankaan tulot kummoiset). Kummallakin osapuolella on toisaalta syytä olla omatkin rahansa, vaikka ruoat ja vuokrat ynnä muut maksettaisiinkin yhteisistä. Omilla rahoilla säästyy monelta riidalta siitä, mihin niitä rahoja tulikaan tuhlattua... En haluaisi jokaista peliostostani esimerkiksi joutua perustelemaan Johannalle.

Jos tilanne on se, että toinen tienaa selkeästi enemmän kuin toinen, hyötykööt enemmän tienaava rahoistaan, kyllä - mutta samalla maksakoot suuremman osan yhteisistä kuluista. Näinhän asia toimii myös yhteiskunnan tasolla: suurituloiset maksavat enemmän yhteisistä menoista. Sekä määrä että osuus ovat suurempia - parisuhteen tasolla riittänee, että osuus on sama.

18.06.2004 klo 15:11 | Kommentit 2 kommentti(a) | TrackBack (0)

Lumous-lippu myynnissä

Ostin sattumalta yhden lipun liikaa Lumous-goottifestareiden Dusk-klubille. Dusk pidetään lauantaina 3.7. Klubilla. Esiintymässä ovat kotimainen Suruaika, ruotsalainen Cold Meat Industryn bändi Coph Nia ja illan huipentumana Killing Miranda.

Liput maksavat normaalisti 10 euroa, minulta lipun saa seitsemällä eurolla jos tulee hakemaan, kahdeksalla eurolla kotiin postitettuna.

Edit: myyty!

13.06.2004 klo 19:56 | Kommentoi | TrackBack (0)

Aihehakemistot

Erilaiset aihehakemistot tuntuvat olevan kuuma trendi. Saan säännöllisesti viestejä kaikenlaisten aihehakemistojen ylläpitäjiltä, jotka ovat joko linkittäneet sivuni tai pyytävät minua itse linkittämään sivuni juuri heidän hakemistoonsa. Vastapalvelukseksi pyydetään luonnollisesti linkkiä takaisin.

Minun sivuillenihan saa toki linkittää ja lisänäkyvyys on yleensä ottaen vain positiivinen asia, mutta en kyllä viitsi juuri takaisin päin linkitellä. Ensinnäkin, miltä sekin nyt näyttäisi, että joka sivulta olisi useampi linkki eri aihehakemistoihin? Useimmat hakemistoista ovat myös luvattoman kehnoja. Uusin tarjokas, Games Talksin hakemisto on oiva esimerkki huonosta hakemistosta. Hierarkkinen järjestys on epämääräinen ja linkkejä ei ole järjestetty mitenkään näkyvän mielekkäästi. Kuva kohdesivusta on ihan kiva, mutta minun mielestäni kyllä täysin tarpeeton ominaisuus.

Hakemistojen tekeminen ei ole helppoa, joten sikäli kai voisi vain onnitella noinkin hyvästä suorituksesta. Jotenkin vain tuntuu, ettei tuosta hakemistosta ole valtavan suurta iloa kenellekään. Suosittelen pitäytymään Open Directoryssä.

1.05.2004 klo 12:06 | Kommentoi

Levyjä kaupan

Laitoin läjän levyjä myyntiin huutokauppaan. Lisää tulee tänään tai huomenna. Käykääpä vilkaisemassa, josko löytyisi jotain kiinnostavaa!

22.03.2004 klo 10:18 | Kommentoi | TrackBack (0)

Herkkuja Nick Cave -faneille

Laitoin myyntiin Nick Cave -aiheisen kirjan. The Story on noin satasivuinen opus italiaksi ja englanniksi. Kirjan mukana tulee neljä ennen julkaisematonta biisiä sisältävä CD. Nick Cave -fanit, Huuto.netiin mars!.

12.01.2004 klo 11:36 | Kommentoi | TrackBack (0)

Myydään Neverwinter Nights!

Myynnissä olisi maineikas PC-roolipeli Neverwinter Nights. Maailmalla suosiota saanut fantasiaroolipeli ei minuun suurta vaikutusta tehnyt, joten se saa luvan lähteä kierrätykseen. Jos vaikka Knights of the Old Republic miellyttäisi enemmän.

Huutokaupasta löytyy. Hintavarausta ei ole, minä maksan postikulut ja lähtöhinta on vain kympin. Halvalla on siis menossa! Jos ei vielä houkuttele, vilkaiskaapa millaista hehkutusta Metacriticistä pelille löytyy!

30.12.2003 klo 01:02 | Kommentoi | TrackBack (0)

Lisää levyjä kaupan

Huuto.netistä löytyy nyt New Orderin lisäksi Lacrimosaa, Invocatoria ja Circleä.

16.12.2003 klo 12:14 | Kommentoi | TrackBack (0)

Mikontuntemustesti


Takamäki on firma, joka tekee hienoja kännykänkuoria.

Takamäeltä löytyy myös koko joukko kuoria Nokian 6610-puhelimeen. Sinun tehtäväsi on nyt vilkaista kuorivalikoimaa ja tietää tahi arvata, minkä noista minä valitsisin itselleni. Vastaukset kommenttina tai sähköpostilla, riittävien perustelujen kanssa oikein vastanneille voin tarjota yliopistolla kahvia tai teetä.

7.10.2003 klo 11:01 | Kommentit 1 kommentti(a) | TrackBack (0)

Panu menee liian pitkälle

Plökin jutut ovat alkaneet mennä siinä määrin mielipuoliselle tasolle, että linkki saa kyytiä minun sivultani. Jutut ovat vähän liian levottomia minun makuuni. Ymmärrän, että Panulla on varmaan traumansa, mutta ei tuollaisella mekastamisella kyllä lisäpisteitä kerätä.

17.09.2003 klo 19:13 | Kommentoi | TrackBack (0)

Toivelista

Lisäsin sivupalkin alareunaan linkin Amazon-toivelistaani. En ole ihan varma, mikä sen funktio on - itse käytän sitä ostoslistana, muistuttamaan mitä kaikkea on tehnyt mieli. Johannakin hyötynee lahjoja ostaessaan. Muut voivat katsella, mitkä kirjat minua kiinnostavat. Saa toki ostaa lahjojakin... Synttärini ovatkin vajaan kahden kuukauden päästä!

17.08.2003 klo 17:24 | Kommentoi | TrackBack (0)

Liittymän vaihdos

Liittymän vaihto onnistui mainiosti. Telia lakkasi toimimasta, Saunalahti toimii. Aikaa kului pari viikkoa, mutta onneksi tuossa välissä ei tarvinnut odotella. Nyt on uusi logokin hankittuna, pitäisi vain jaksaa näpytellä numerot uuden kortin muistiin.

11.08.2003 klo 14:07 | Kommentit 1 kommentti(a) | TrackBack (0)

Raiskauksista

Jari Vaarma kirjoittaa:

Neuvo, että ei välttämättä kannata mennä sinne pimeälle kujalle laskeskelemaan rahojaan, on useimpien ihmisten mielestä aivan järkevä. Mikäli antaa naisille kollektiivisesti neuvon, että ei kannata pukeutua huomiota herättävän paljastavasti eikä mennä yksin pimeälle kujalle etenkään humalassa, on sovinisti joka puolustelee raiskaajia ja sälyttää vastuun ja syyllisyyden naisten itsensä niskoille.

En usko, että kukaan on asiasta eri mieltä sinänsä. Terveen järjen käytön kannattavuudesta, siis. Tuollaisen neuvomisen kannattavuudesta voi kuitenkin olla montaa mieltä. Kävin asiasta keskustelua Johannan kanssa eilen illalla ja siltä pohjalta jäi fiilis, että neuvominen taitaa kuitenkin olla enimmäkseen tarpeetonta.

Uskoisin, että useimmat naiset valitsevat yöllä kotiin palatessaan pimeän puiston ja valaistun kadun ollessa vaihtoehtoina sen valaistun kadun, jossa on turvallisempaa. Pelon maantiede lienee tuttu käsite? Uskoisin useimpien yöllä liikkellä olevien naisten tietävän turhankin hyvin, missä kannattaa liikkua ja missä ei. Turvattomuuden tunteen voidaan hyvin todeta sulkevan osan ympäristöstä naisilta. Ja muiltakin, sillä kyllä minäkin mietin missä kuljen, jos yöllä olen kotiin tulossa.

Lisäksi on ehkä hyvä muistaa, että suurin osa raiskauksista ei ole yllättäviä puskaraiskauksia, vaan tekijä löytyy jostain lähipiiristä. Monesti siitä aivan läheltä, eli syyllinen on uhrin aviomies. Näihin raiskauksiin ei tuollainen neuvominen auta.

Jos siis on nainen, joka ei ole vielä ymmärtänyt, ettei öisin kannata kulkea ihan missä sattuu, on neuvominen asiallista ja hyvä juttu. Uskoisin kuitenkin, että harvemmalle tuosta neuvomisesta on apua. Mitä syyllistämiseen tulee... entäs sitten kun raiskauksia kuitenkin tapahtuu? "Voivoi, kyllähän me varoitettiin, mutta kun et kuunnellut, oma oli vikasi..." Eikä kyse ole vain siitä, sanotaanko noin ääneen vai ei, vaan siitä, miltä uhrista tuntuu. Jos uhrista ei tunnu yhtään syyllistetyltä, hyvä juttu, mutta veikkaan että tuntuu kyllä.

Toinen juttu on tuo pukeutuminen. Ei kai sillä ole mitään väliä? Raiskatuksi joutuu, jos on joutuakseen, siinä ei varmastikaan ole väliä onko päällä t-paita vai toppi. Ei kai raiskaaminen ole mitään luonnollista toimintaa, joka puhkeaa miehissä esiin, kun he näkevät vähäpukeisen naisen? Silloinhan kukaan kesävaatteissa kulkeva nainen ei olisi turvassa. Raiskausten selittäminen naisten pukeutumisella on erityisen halpamaista naisten syyllistämistä, varsinkin kun toisaalta syydetään jatkuvasti ohjeistusta, kuinka kesällä tulee pukeutua paljastavasti ja rohkeasti. Yleisönosastoilla valitetaan, kun naiset eivät pukeudu tarpeeksi kesäisesti ja yleisönosastoilla ohjastetaan, ettei pidä pukeutua rohkean kesäisesti, ettei tule raiskatuksi! Eihän tässä ole mitään järkeä!

Että mitäs jos naisten hyväntahtoisen neuvomisen sijasta vaikka yritettäisiin neuvoa niitä miehiä olemaan raiskaamatta? Luulisin, että sellaiselle neuvonnalle olisi enemmän tarvetta. Toisaalta "puskaraiskaukset" taitavat olla sellaisia rikoksia, joita tehdään hetken mielijohteesta tai sekavassa olotilassa, eikä siinä juuri neuvot tai tiedossa olevan rangaistuksen kovuus taida tekijää hetkauttaa. Tekijäpuoleen kuitenkin kohdistaisin toimenpiteet, uskon raiskausten uhrien olevan jo riittävän tietoisia siitä, että raiskauksia tapahtuu.

4.07.2003 klo 07:53 | Kommentit 2 kommentti(a) | TrackBack (0)

Kahvia

Sain mummolta useamman paketin kahvia - onkikilpailujen palkintona voitettu Kulta Katriina kun ei maistu, pitää olla parempaa. Äiti ei niitä halunnut, siellä kun juodaan pannukahvia eikä töissä Kulta Katriina kelpaa. Siispä minä sain kahvit, vaan eipä maistu Johannalle ja minähän en itse juo kahvia laisinkaan. Mikä siis ratkaisuksi?

Tietysti myyminen! Kahvit löytyvät nyt Huuto.Netistä. Hintavarausta ei ole ja lähtöhinta on nollassa - rasitteena on vain postikulut (noin seitsemän-kahdeksan euroa). Tamperelaiset voivat tietysti käydä noutamassa. Tällä hetkellä hinta on 20 senttiä, joten halvalla menee!

29.06.2003 klo 16:29 | Kommentoi | TrackBack (0)