« Yöllä meni liian lujaa | Main | Mitä ne siellä juoksevat »

Nuhteessa
.....

.


Saatan tästä taas saada perheellisten vihat niskoilleni, mutta kuvan leikkeen eilinen Ilta=Sanomien juttu hämmästytti ja kummastutti pientä polkkaajaa. Ymmärsinkö nyt tämän jutun oikein? 4-vuotiaan pojan äiti ei katsonut tenavansa perään, vesseli sai riehua kuin tuleva koulukiusaaja aivan vapaasti kenenkään puuttumatta asiaan. Lopulta yksi vanhemmista laittoi kakaran kuriin puhuttelemalla tätä niskasta kiinni pitäen. Lopputuloksena poliisien kutsu paikalle ja miehelle syyte lapsen pahoinpitelystä.

Kyseessä tosin oli alle kouluikäinen vesseli, mutta silti. Riittääkö pahoinpitelyn tunnusmerkiksi siis vain se, että ylipäätään ottaa riehuvasta lapsesta fyysisesti kiinni? Olisiko mikä tahansa pojan taltuttaminen tulkittu pahoinpitelyksi? Uutisen perusteella olettaisin, että pelkkä kielto ei olisi tehonnut tenavaan.

Kauan, todella kauan aikaa sitten, silloin kun Kekkonen oli kuningas, minä olin ensiaskeleita koulutaipaleella ottava pikkupoika. Siihen aikaan oli ihan normaalia, että opettaja otti liikaa riehuvaa kersaa niskasta kiinni ja sanoi pari painavaa sanaa. Minulle ei jäänyt siitä traumoja, tuskin jäi luokkatovereillenikaan. Seuraavaksi kai kielletään äänen korottaminen.

Comments

Voi jestas sentää *huokaus*. En kyllä ymmärrä minäkään jos tuo pahoinpitelyksi katsotaan. Olisinpa saattanut minäkin napata kädestä kiinni tuollaista tapausta ja pitänyt puhuttelun. Turha äidin marista jos ei pidä lapsestaan huolta :P

Samaa mieltä! Tuntuu olevan nykyään suhteellisuuden taju joillakin hukassa joissain asioissa...

No sitä minäkin. Ajattelin jo, että olenko jotenkin outo, kun pidin tuota kovasti yliammuttuna tapahtumana.

Kylpylän karaokeilta. hmm. Eli äiti hermostui KUULTUAAN tapahtumista. Tämä on tietenkin omaa kuvitelmaani, mutta ehkä 4 vuotias on ärsyttävä räkänokka ja ensin kiusasi muita, sai pientä kuritusta ja sitten muuttui hädissään itkeväksi mammanpojaksi. Ehkä mamma oli ottanut vähän rohkaisua lauluiltaan jne. En tiedä.

Mutta sinulla on siis pornoviikset! Kiehtovaa!

Juuri tämä minunkin silmääni pisti, että äiti hermostui jälkikäteen.

Olen Ron Jeremy! Ei vaiskaan. Todellisuudessa olen siloposki, ulkoinen olemukseni on jotain Risto Kaskilahden ja Steve Buscemin välistä. Sisäinen kauneuteni on samaa luokkaa kuin Hannele Laurilla.

Nämä nyt ovat näitä klassisia äityleitä, jotka saavat kohtauksen "kuultuaan" hellantelttunsa kauhukakaramaisesta käyttäytymisestä. Eiväthän ne koskaan usko ja siksi ne lapset sellaisia ovatkin. Ei sitä voi käsittää. Meillä asuu tuossa lähellä... ääääh... no... Oma napero sai kerran niiden neljävuotiaalta pesäpallomailasta solisluuhun ja niiden naapureiden mielestä se oli ihan normaalia. "Pojat on poikia", ne sanoivat. Minun oli kyllä todella vaikea hillitä itseni, ettenkö olisi haukkunut ne täydellisiksi imbesilleiksi. Solisluu säästyi, mutta kyllä sellainen nelivuotias saa vahtimattomana todella vahinkoa aikaan, jos siihen ei kukaan puutu.

Meillä oli nuoruudessa opettaja, joka käski metelöitsijät aina luokan eteen seisomaan, nappasi tiukalla sormiotteella niskasta kiinni ja kysyi, onko niskassa uppia? Se muuten teki hemmetin kipeää, mutta ei kai siitä vahinkoa jäänyt... ei.

En ollut ainoa joka ihmetteli tuota! Ihanaa. Itse olen nipistänyt kurittomia kakaroita niskasta ja kas kummaa kun sana alkaa mennä perille. Minä olisin ainekin kiitollinen jos minusta (minun lapsista) kasvatettaisiin toisia huomioon ottava eikä mitään kiusaajienkiusaajaa.

Minä myös närkästyin uutisesta. Kaipa se on ollut vain tavan kännisen kiukuttelua (siis äidin :-) mutta jo ylipäätään se, että nelivuotias jätetään itsekseen riehumaan ottaa aivoon. Ihmiset saisivat katsoa lastensa perään ja jos eivät katso, saisivat olla marisematta, jos joku muu katsoo. Helvetti.

Omat vanhempani olisivat kai jo vankilassa jos näitä standardeja kukkahatut keksivät soveltaa takautuvasti... Kyllä nyt sentään pitää olla pienoinen oikeus puuttua muksujen menoon, jos eletään kuin pellossa. Vanhemman ihmisen vastuu. Mitähän maksoi sheriffien hälytysajo, ja mitä mahtaa lukea heidän raportissaan?

Muistan joskus takavuosina, kun meillä kyläilevällä perheellä oli vastaava vekara mukana. Sille ei pidetty mitään kuria. Poika kiusasi koko ajan koiraa ja lopulta löi sitä nyrkillä päähän. Vanhemmat eivät reagoineet mitenkään, eikä onneksi häkeltynyt koirakaan. Minä taisin reagoida vähän enemmän.

Juttu on minusta selvästi kirjoitettu siten, että siinä ollaan äidin puolella. Heti jutun alussa puhutaan pahoinpitelystä. Uutisen (en laittanut koko juttua tuohon) mukaan tapaus on esitutkinnassa ja sheriffi tutkii sitä pahoinpitelynä. Juuri tämä minua ihmetyttää, missä menee lapsen pahoinpitelyn raja? Onko se mitä tahansa, mikä saa lapsen itkemään?

Toisaalta mehän ei tuon jutun perusteella tiedetä varsinaisesti, miten se niskasta tarraaminen tapahtui. Nostiko se mies kenties pojan kattoon asti...hmm... ja jäikö jälkiä.

No joo, mutta kyllähän tässä jo pitkään on oltu tilanteessa, jossa oikean ja väärän opettaminen lapsille on niin suuri taitolaji, että siinä saattaa oikea ja väärä mennä opetajaltakin sekaisin. Väkivallattomuutta on vaikea opettaa väkivalloin, koska opetustapa ikään kuin syö sitä päämäärää.

Mutta jos tosiaan mies on ottanut poikaa vain niskasta kiinni, koska poikaan ei muutoin ole saanut kontaktia, niin ei sitä kyllä väkivallaksi voi sanoa. Varmaan viisainta kuitenkin hälyttää paikalle virkavalta nelivuotiaallekin, jos vanhemmat ovat ties missä. Sillä onhan oikeasti aikuisia, jotka sitten satuttavat lapsia ja mistä sitä tuntemattomattomasta tietää, mitä se on aikonut.

Hankalia juttuja.

Tulee jotenkin mieleen ne monet kesät joina olin töissä lastenhoitajana. Lapseen ei ole lupaa koskea fyysisesti. Ei missään vaiheessa. Ei edes silloin, kun lapsi on hyvin kehittynyt kahdeksan vuotias, joka kiroilee kuin merimies potkiessaan ja hakatessaan hoitajaa. Alkuasetelmana otti takaa hiuksista kiinni, hyppäsi ilmaan ja siitä maahan. Tuntui kivasti niskoissa.

Tuli valitusta siitä että ko. poika otettiin vahvaan rutistukseen, eli vain pideltiin paikoillaan. Perkele. Kun eihän meidän oma hellantelttu ole voinut mitään tehdä!

Olisi ottanut lantioilta kiinni puhuttelun ajaksi, niin nyt olisi varmaan syyte pedofiliasta niskassa..

Jotensakin outoa aikaa elämme. Tosiasia kun on, ettei riehuvaan pikku muksuun saa kontaktia jos ei voi pidellä jotenkin paikoillaan. Lapset oppivat tuon nopeasti etteivät aikuiset voi tilanteelle mitään ja käyttävät sitä hyväkseen.

Minusta äiti (ja isä?) olivat syypäitä tilanteeseen. Vaikka olisi vähän jälkiäkin jäänyt, niin ei neljä vuotiasta jätetä yksin!

Äitihän ei edes nähnyt tapausta, kutsui miliisit paikalle luultavasti pojan parkumisen perusteella.

Kouluikäisellä on jo voimaa, se sattuu kun sellainen alkaa riehumaan. Veikkaisin, että suurin osa niistä vekaroista ei edes tiedä mistä on kyse, kun haukkuu toista "vitun homoksi".

Minusta tuollaisesta ihan oikeasti kehittyy potentiaalinen koulukiusaaja, jos poika on tottunut siihen, että saa tehdä mitä huvittaa ilman seuraamuksia.

Uutisessa sanottiin mielestäni rivien välistä, että kyseessä oli ns. alempien tuloluokkien bailut, "tuettuja perhelomia".

Siellä äiti on varmaankin vetäny viunaa karaokessa, kuten täälläkin arveltiin jo, ja pentu on mennyt kiusaamaan muita.

Sitten yksi koff-lippisjannu on napannut niskasta kiinni, kun kiusanrääpäle ei ole tajunnut lopettaa muiden sählypelin häiritsemistä.

Sieltä on sitten karaokemimmi tullut ja kukapa humalaista naista kestää selvinpäin. itsekin menisin siinä vaiheessa hotellihuoneeseeni karkuun.

Minä en ole koskaan kuullutkaan tuetuista perhelomista. Siis varattomien lomia? Köyhyys ei tosin tee ihmisestä automaattisesti ärsyttävää ääliötä.

Tuetut perhelomat on tarkoitettu nimenomaan varattomille lapsiperheille, eivätkä kaikki varattomat lapsiperheet ole karaokessa räyhääviä koff-lippis päässä dokaavia juntteja. Se on hieno asia, että perheet pääsevät yhdessä landelle tai tekemään jotain, vaikka ei olis rahaa ulkomaanmatkoihin.

Sitäpaitsi oli perhe rikas tai köyhä, voivat olla ihan yhtä pahoja alkoholisteja, lasten laiminlyöjiä tai kiusankapple-kakaroita. Ettäs tiedätte, anonyymit.
-minh-

Paskiaisia on kaikissa yhteiskuntaluokissa, se on fakta. Jutusta kyllä saa helposti sen käsityksen, että äiti on saattanut hieman kuppia ottaa.

Taas karaoken mainetta mustataan.

Mutta eiköhän tuo liene vasta tutkintapyyntö. Syytteistä tuskin on kysymys.

Kyllä vieraiden lapsiin koskeminen on ongelma. Henkilökunnan olisi pitänyt poistaa häirikkö ravintolatilasta. Kutsua poliisi ja käsiraudat.

Karaoke, tuo kaiken pahuuden huulistuma. Tapaus on tällä hetkellä esitutkinnassa, joten miestä ei ole vielä ei heitetty linnaan.

Tuli mieleen tuosta äänen korottamisesta aivan eri asia, eli kaikkialla ei Suomessa saa intissäkään huutaa, koska se on ihmisarvoa alentavaa.

Jaa, ennen kyllä huudettiin korvat sinisiksi. Hirveää huutoa minullekin, vaikka en muuta tehnyt kuin nukuin.

Post a comment