« Tauko paikalla | Main | Tissihamsterin paluu »

b. nettohintojen villamyrskyissä

Olen tässä ihmetellyt lehdissä näkyviä mainoskampanjoita. Riepuja lähtee ulos alle puolen hinnan. Tämän minä vielä ymmärrän. Kaupalla on siis ollut kunnon katteet. Huonekaluja ja kodinkoneita ollaan kaupiteltu ilmoitusten mukaan tukkuhintaan tai nettohintaan. Minä tulkitsisin tämän niin, että kauppa väittää myyvänsä tuotteet ottamatta lainkaan voittoa. Kyseinen tapa kuulostaa hyvin huonolta bisnekseltä tai sitten rassukalle kuluttajalle valehdellaan. Siis mitä tukkuhinnalla oikeasti tarkoitetaan?

Kummaksuin blogilistan avatessani myös sitä, että missä vaiheessa minä olen neuleblogin tilannut, kun listallani killui hienosti nimetty Lankahamsterit 9 from outer space. Vanha tuttu Kervå oli hionut bloginsa nimeä seksikkäämmäksi. Epäuskoisena katsoin blogin infoa. Neljä uutta tilaajaa! Siis sillä, että muuttaa blogin nimen neuleblogiksi. Visukinttu sai vuodenvaihteessa mahtavan tilaajaryöpyn vastaavalla vitsillä. Minä en suostu uskomaan, että kutojat ruksaisivat automaattisesti sisältöä katsomatta listan kaikki blogit, jotka nimellään viittaavaat virkkaamiseen. Eihän se niin voi olla. Eihän? Ei voi.

Comments

Jos uusisi vain taglinen: "Virkkuukoukku virkanaisen omassa silmässä"? Montakohan tilaaja sillä keinoin saisi?

Täytyykin tästä kokeilla...

Olin ihan pöllistynyt tässä eräänä aamuna kun katsoin kuumaa listaa. Ne kaikki hamsterit siinä jonossa.
Minä kävin muuten kaksi vuotta sitten ompelukurssin, siis sellaisen viikonloppukurssin, missä ommelttin hame. Ehkä aloitan kokemukseeni perustuvan blogin.

Jos tuota kokeilis, ihan uteliaisuudesta.

Siitä vaan hamstereita järjestysnumeroiden mukaan lisää. Kolikon kääntöpuoli voisi olla Lankahamsterit 10 Alceste G.

Hmm. Hamsteri 10 on hauskempi kuin "Kutomon kääntöpuoli". Vaihtoon.

Mua melkein houkuttaisi Hiljaisten virkkaajien kerho tai Yhden lankarullan mies.

Mutta ei kyllä tarpeeksi.

"Lankahamsterit 10 - pelkoa ja inhoa" elää. Vähän aikaa.

Jos tämän päivän olisi hamsteri.

Juu. Imagokampanja kannattaa, sanoi Kansan Presidentti Niinistökin. Mulle ryöpsähti tosiaan heti 15% kasvua kun laitettiin vähän villasukkaa peliin.

Vähän jäi hämäräks sun pointtis. Siis vaihdat nimeä, että saisit lisää tilaajia?

Mä kun luulin että sillä sisällöllä on jotain merkitystä.

Pakko oli matkia.

Mä tuunasin silleen vähän hienovaraisemmin.

Mutta hamsterit rulaa!

Sari, pointti on se, että kervålle tuli yhdeksän tilaaja lisää hamsterina. Ihmettelen siis eikö neulojat lainkaan katso sisältöä vaan täysin automaagisesti tilaavat kaikki oikealta kuulostavat blogit.

Eli kysyn aivan samaa, eikö sisällöllä ole merkitystä?

Taitaa siinä kuitenkin käydä niin, että kaikkein innokkaimmat neulebloggaajat tsekkaavat kaikki uudet neuleblogit automaattisesti. Sisällöstä sitten riippuu, että jäävätkö tilaajiksi :D

Tilausta pukkasi hetimiten kun sisäinen hamsterini tuli ulos ompelulaatikosta.

Kaiketi tilaamisen ilmaisuus laskee rimaa, ja peruutusta ei ole sopimusteknisin keinoin sanktioitu. Saa nähdä, mikä on hamsterien kosto.

Silloin homma sujuu kuten pitääkin, jos tsekkauksen jälkeen vasta ruksaa blogin.

Enköhän illalla siirry kotoiseen nimeeni takaisin.

Pfft, minulta *meni* tilaaja, joskin lukijoita/vko -arvo on 15-20 ihmistä korkeammalla kuin yleensä.

Virkkaajien kosto!

...

Hulvatonta, melkein tekisi mieli hamstrata kanssa...

=o)

Ai täällä mennäänkin jo aivan posthamsteriaanisessa tietoyhteiskunnassa. Mun pointti oli vaan, että saisi heitettyä tuon pilanimen sinne oikeiden lankojen väliin. Mutta taidanpa olla hieman hidas, kun en koko ajan ole näppäimissä kiinni.

Eniwei, blogissani on ehdotus asiaan liittyen. Viikon päästä vaihdan kyllä nimen. Ehkäpä vieläkin huonommaksi.

Visukintun blogi oli pakko merkitä, kun sitä ei nimen muutoksen jälkeen löytänyt luettujen listalta kaikkien käsityöblogien seasta.

*reps*
jopas tuntuu ahistavan tää neulonta trendi *reps*

Itse ole äärimmäisen kriittinen valitessani neuleblogeja suosikkeihini. Sisältö ON se tärkein. Laadun löytäminen "surkeat kuvat ja vuodatuksen tusinapohja"-blogien seasta vie aikaa, mutta onnistuu. Miksi katsella jotain rumaa ja tylsää, kun joukosta löytyy todellisia mestareita?

Siitä lähtikin sitten alias-buumi käyntiin! Aina blogilistaa tarkistaessa ehdin säikähtää, että on koko sivusto mennyt sekaisin, kun on suosikeissa ihan outoja blogeja :)

Jahas.. nyt on jonku lelut on vahingossa rikottu tällä Blogistanian hiekkiksellä neulepolkkaajien toimesta.

Joo, kato tää on meidän hiekkis ja potkitaan kato hiekkaa teidän silmille.
Me kato oltiin täällä enste ja te ootte ihan turhia.

Oliko hyvä näin vai vieläkö pitää leikkiä pösilöä?

Te ootte ihan hassuja :)

Blogilista on tehty ihmisten käytettäväksi ja ihmiset käyttää sitä just niin kuin haluaa. Osa käyttää sitä idolssina ja osalle se on vain työkalu jolla lukee blogeja. Toiset tilaa kaikki neuleblogit ja jotkut ei tilaa ollenkaan politiikkablogja.

Ps. Hamsteriväännökset on olleet hervottomia myös useista neulojista. Olemme nauraa räkättäneet niille irkissä oikein kunnolla.

Blogistanissa on ollut ihan hulvaton meno. Kivaa!

Ihan kaikkea tähän liittyvää juttua en taida löytää, kun oli pieni tauko Blogistanista.

Juu varmaan niitäkin löytyy, jotka ruksii blogin suorilla suosikiks kun siitä löytyy jokin lankaan liittyvä sana. Mutta... entä sitten? Jos se neulehullu lukee suosikkejaan, muka-neuleblogi tuskin pysyy kovin kauaa listoilla. Ja jos ei lue, niin tilaajamäärän tuijottaminen on aika turhaa (niin kuin se on muutenkin). Joten lähinnä ihmettelin vaan sitä, että onks nyt tehty puheenaihe aika turhasta? Saatiin todistettua et joku ei lue kaikkea mitä yhdellä näppäyksellä saa halutessaan poistettua?

Ehkä tää aukeis paremmin jos ois oma blogi :D

Post a comment