« Huonosti menee, kiitos kysymästä | Main | Sininen »

Odotusta

Tietenkin nettiyhteys sanoi työsopimuksensa irti juuri silloin kun sitä eniten kaipaisi. Eilen yhteys katkesi varoituksetta kesken mailin lähettämisen, eikä enää koskaan noussut takaisin ylös. Illalla päätin soittaa asiakaspalveluun. Jonotusaika oli reilu vartti ja odotusmusiikki jotain niin verisuonia poksauttelevaa, että kukaan ei pysty kuolematta kuuntelemaan sitä tuota varttia pidempään. Automaattiääntä kolmella kielellä. Paina kaksi. Paina yksi. Odotusta. Odotusta. Odotusta. Odotusta. Ahdisti.

Lopulta joku jäppinen vastasi. Tietenkin ehdotti ensimmäiseksi modeemin resetoimista ja kerroin tehneeni sen jo parikymmentä kertaa, samoin kuin koneen sammuttamisen ja verkkoyhteyden uudelleenmuodostamisen, joita tiesin kaverin seuraavaksi ehdottavan. Kyllä, adsl-valo palelee modeemissa. Blaa blaa blaa. Heidän verkossaan ei kuitenkaan pitäisi vikaa olla, modeemisi on ehkä rikkoontunut. Ai siis kesken surffailun? No, minäpä käyn testauttamassa huomenna onko se rikki.

Tänään suoritin suuren ponnistuksen ja taapersin Soneran konttuuriin. Ai että kun räkä voi valua, sinänsä kuitenkin hyvä merkki. Soneralla sai jonottaa ikuisuuden, kunnes pääsin pinkkipaitaisen kaverin kanssa keskusteluyhteyteen. Kerroin murheeni ja ojensin modeemin. Kaveri vilkaisi modeemia ja heitti sen roskiin. Sanoi minusta tulleen verkkopäivityksen uhrin ja ojensi uuden modeemin kainaloon. Taas toimii.

Koska sain uuden modeemin ilmaiseksi, olen kuitenkin aika tyytyväinen. Herää vain kysymys miksi tuessa ei osattu epäillä verkon päivitystä ja sitä kautta modeemini sopimattomaksi muuttumista syylliseksi ongelmaan, ei edes kysytty modeemin merkkiä. Noh, taas ollaan langoilla.

Comments

Hieman aiheen ohi, mutta ainakin omasta mielestäni nuo Telewellin modeemit ovat varsin ruman näköisiä. Itse pidän juuri näistä Ciscon tummanvärisistä vehkeistä.

Vanha musta ZyXEL oli nätimpi, mutta onneksi tuo vaalea mötikkä jää piiloon koneen taakse.

Tulin hirveän surulliseksi, kun luin kommenttisi Turistin blogista. Anteeksi.

Harvoin tulee noustua turpiinvetofiilikseen, mutta niin käy silloin kun netti ei toimi ja silloin jos on laskunmaksuautomaatilla ja edessä on mummeli. Onneksi maksuautomaattia ei tarvitse käyttää JOS NETTI TOIMII.

Harvoin tulee noustua turpiinvetofiilikseen, mutta niin käy silloin kun netti ei toimi ja silloin jos on laskunmaksuautomaatilla ja edessä on mummeli. Onneksi maksuautomaattia ei tarvitse käyttää JOS NETTI TOIMII.

ACH!!! Kuinka pystyit pääsemään niiden puhelin epäpalvelusta vartissa läpi?!?!
Olisikohan tuo minunkin telehellini päätös blokata tasan yksi IP permanentisti tuosta johtuvaa? Missä kävit sen vaihtamassa?

Jaa ettäs sen saman rahanahneen palveluntarjoajan orjana olet.. Onneksi olkoon asut.. tn. liki sivistystä kun Soneran konttuuriin saakka pääsi kävelemällä. Toista se on täällä periferiassa, rapsastaan linja poikki, ja sitten valitellaan.. lähtetetään tuplalaskua palveluista joita ei ole tilattukaan ja kun soittaa palveluun... ei uskota eka kerralla, ei toisella eikä kolmannellakaan..Menin sitten langattoman linkinkautta suoraan.. korville... eli yksinkertaisen työn tekemiseen niinkin suuressa talossa vaaditaan pitkäjänteinen asiakas ja.. 3 tuntia hyvää työaikaa.. juuri asiakkaalta.
Otahan rommitoti..helpottaa, tai sitten on poteminen hauskempaa :)

Lostis, ei sinulla ole mitään syytä pyytää minulta anteeksi. Leuka pystyyn!

Allyalias, onneksi ei enää joudu laskunmaksuautomaateille. Tavallinen pankkiautomaattikin raastaa hermoja, sillä senkin käyttö tuntuu olevan joillekin ylivoimaista.

Cybbis, astuin sisälle Sonera Pisteeseen, jossa hämmästyin suuresti kun ojensivat uuden modeemin kouraan.

Muosriska, takavuosina harkitsin vakavasti palveluntarjoajan vaihtamista. Sitten kuuntelin muiden murheita kilpailijoista ja tulin siihen tulokseen, että on aivan sama missä lehmänpaskassa pellolla varpaitani lämmittelen.

Post a comment