« Seesteinen pääsiäinen | Main | Keinotekoista kasvua räpyläpölkyllä »

Probioottien puolesta

Nyt alkaa vuosituhannen ärsyttävimpiin kuuluvat Activia -mainokset ottaa jo liikaa pattiin. Tuoreimmassa Danonen huttumainoksessa sanottiin muistaakseni, että "Kolme neljästä suomalaisesta suosittelee Activia-jogurttia". Väite vaikuttaa varsin uskomattomalta. Olen aivan varma, että kolme neljästä suomalaisesta ei ole koskaan edes maistanut Activiaa. Gallupin tulos on niin huimaava, että Danone varmaankin ylpeänä kertoo siitä tarkemmin kotisivuillaan?

Ei kerro. Sekavilta sivuilta ei löydy sanaakaan moisesta tutkimustuloksesta. Siellä kylläkin mainitaan TNS Gallupin tutkimus, jonka mukaan 82% suomalaisista kärsii ruoansulatusongelmista. Vaan missä kerrotaan lähes jokaisen noista suosittelevan Activiaa? Sellaista tietoa sivuilta ei löydy, mutta kehutaan ilman mitään lähdeviitteitä 90% Activian käyttäjistä tunteneen ruoansulatuksen muuttuneen tasapainoisemmaksi. Eiväthän mainosmaakarit ole voineet kehittää "kolme neljästä suomalaisesta suosittelee" -lausetta yhdistelemällä edesvastuuttomasti nuo kaksi lukua sopivasti toisiinsa, eiväthän?

Activia lupaa rahat takaisin, jos tuote ei ole tehonnut. Kuluttajan täytyy vain lähettää Danonelle selvitys, miksi ei huomannut tuotteen auttaneen. Mistä helkkarista kukaan tavallinen tallaaja voi tietää, miksi tuote ei vaikuttanut luvatulla tavalla? Hypätköön jogurttiin koko porukka!

Pienen pikagallupin perusteella en edes löytänyt ketään kyseistä tuotetta maistanutta. Asiaa pitää tutkia tarkemmin, äänestä sinäkin seuraavalla sivulla!Activia-tutkimus
Suositteletko Danone Activiaa?
Kyllä suosittelen!
En suosittele!


Comments

Joskus tuli maistettua, mutta tarvetta ei ollut eikä tullut. Kivaa pikkuhömppäähän hyvinvointi-ihmisille, joilla ei ole todellisia ongelmia. Eniten korpeaa se, että tuo ja vastaavat luovat turhaa pakkausjätettä...

Minun täytyy nyt tunnustaa etten ollut aiemmin edes kuullut Danone Activiasta. Ehkä mainoskampanja ei ole vielä yltänyt tänne takamaille asti. En suosittele, mutta niin vakuuttavia ovat tilastoluvut että pitää kyllä ehdottomasti kokeilla.

Mun mielestä kaikista ärsyttävin mainos on se, missä heebo näkee jossain toimistossa jonkun purnukan ja silmänsä laajenevat n. tuhatkertaisiksi.

Tuote ei jää mieleen, mutta tulee valtava halu tappaa.

Ihan sama ajatus on tullut mieleen, että noinkohan kolme neljästä suomalaisesta edes on Activiaa nähnytkään. Voiskohan nostaa jutun harhaanjohtavasta mainonnasta...?

Minäkään en ole niitä danonen pikkupurtiloita maistellut.

Todennäköisesti homma on mennyt joko niin, että:
1) on valittu riittävän pienen kohderyhmän esim kymmenen ihmistä jolle on tarjottu ko tuotetta ilmaiseksi ja kysytty sitten mielipidettä.

tai 2) mainostaja on vetäissyt hyvän tuotesuhteen omasta päästään. Ja jos joku nostaa hälyä, niin viitataan kohtaan 1.

Ymmärrän ärtymyksen. Melkein kaikissa mainoksissa on näitä ihme "tutkittuja lukuja". Minun shampooni pitäisi kuulemma lisätä kiiltoa 75%, margariini vähentää kolesterolia tsiljoona kaksi%, rypyt vähenee ja parranajokin paranee niin ja niin paljon. Pelottavinta tässä kaikessa on se, että monet tyypit tuolla uskovat näihin. Niin ja hauskuuden huippuna laihdutustuotteet!! Läskit kasvaa kun tyypit vetää 40% vähemmän rasvaa kamaa naamaan.

Maitohappobakteerit auttavat kai ihan oikeastikin ruoansulatusta, tyytyisivät siihen tosiasiaan mainostaessaan tuotettaan.

95% lukijoistani on toistaiseksi päättänyt olla suosittelematta Danone Activiaa, uskokaamme heidän viisauteensa. Hämmentävää muuten, että ärsyttävästäkään mainoksesta ei välttämättä muista sen loputtua tuotteen nimeä. Minäkään en juuri nyt muista mikä on tuon Kervån mainitseman tuotteen nimi. Kyseisen mainoksen tekijöitä pitäisi kuitenkin kiduttaa hitaasti tuotteessaan keittämällä. Tuskan on oltava vastaava kuin mainoksen katsojan kärsimys.

Uskon toki Activian sivuilla olevan luvun vatsavaivaisista, haastateltuja oli kai 1300. Kaikillahan on joskus vatsavaivoja. Mutta miksi ihmeessä ne suosittelisivat Danonen tuotteita? Miksi ei kerrota moniko niistä haastateltavista oli edes kuullut Danone Activiasta.

Minä olen muuten aina ihmetellyt, kuinka silmäripset voivat pidentyä siitä, että niihin roiskitaan jotain rämmälöitä.

Tsekatkaa myös übercuulin paskimmat sekunnit!

Se on ripsivärien taikaa. ;)

Mutta tosiaan olen pari kertaa jopa miettinyt, että miltä moinen ihme activia maistuu, mutta eipä ole tullut edes maistettua.

Yllättääkö kun kerron että Kervån mainitsema mainos yrittää myydä Danonen jogurttia...? Tuote on jäänyt mieleen koska päätin että sitä en ainakaan osta, vähän niinkuin Buranatkin on vaihtuneet toisenmerkkisiin päänjomotusnappuloihin samasta syystä.

Ehkä ne ovat haastatelleet tasan neljää suomalaista, joista kolme on sitten Activiaa suositellut? :) Itse olen kyllä noita jugurtteja syönyt, ihan vain sen takia että tykkään siitä viljaversion mausta. Mainos on kyllä ärsyttävä.

Jooh, muakin nyppii just noi mainokset. Kun musta tuo mainoslupaus on niin ärsyttävä. Lisää vastustuskykyä? Jeah, siis mitä pirun vastustuskykyä? Vastustuskykyä MITÄ vastaan, kysyy ärsyyntynyt kuluttaja.

Olikos tämä sitä jugurttia, joka sisältää l-casei defensistä...? Mä en kestä, jos mun elimistö on joutunut olemaan ilman kyseistä hivenainetta (?) jo monta kymmentä vuotta. Mähän oon ihan pilalla...:/

Olen sitten varmaan sairas lastenvihaaja, mutta samaisen yhtiön lapsille suunnatussa Danonino(tai jotain)-mainoksessa ne märisevät kakarat ärsyttävät vielä enemmän kuin muut yhtiön mainokset. Keppiä vaan, jos ei hedelmät kelpaa tekorahkan sijaan. Argh. Kervån kanssa kyllä samaa mieltä siitä typerästä leuanloksauttelijatyypistä.

Okei, siis minulle soitettiin tuosta jugurtista. Kaiken kaikkiaan se tyyppi tenttasi, että mitä ylipäätään jugurteista muistan, ja kun kieltäydyin itsepintaisesti muistamasta muita kuin Valion jugurtit, se lopulta kysyi, että voisitko kuvitella maistavasti tätä Activiaa, johon minä että "joo kai. Siis jugurttiahan se on, vai?"
Luulen, etä tämä on se suositus. Älkää kysykö, miksi ylipäätään suostuin vastaamaan. Liian vähän aikuiskontakteja varmaan.

PS. Tämä teksti katoaa tuon mustan seinän taakse. Kieltäydyn ottamasta vastuuta mahdollisista kirjoitusvirheistä. Ai niin, mutta tässähän on tämä esikatselu. Hö. No mutta joka tapauksessa.

Danone on kaikkine tuotteineen herättänyt kiitettävän paljon ärsytystä. Ehkä Überkuul on oikeassa arviossaan. Danonen joku rahkajutksa on hyvää, mutta olen alkanut karsastamaan sitä noiden mainoisten takia.

Kas, vihdoinkin löytyi yksi niistä yli tuhannesta haastatellusta! Tulihan se totuuskin sitten ilmi, mistä on kysymys. Tuo pollini näköjään sotki leiskan, sorry. En jaksa enää katsoa mikä siinä on pielessä. Huomenna on uusi postaus ja leiska taas kunnossa.

Heei, mä olen aktiivinen Aktivian syöjä. Kaksi kolmesta purkista menee joka päivä. Ja huhhahhei kun paska kulkee! ;-)

Sähän juokset päivittäin about puolimaratonin, kai siinä pötsin sisältö pakkautuisi kohti maata ilman Activiaakin! Toisaalta, juon minäkin muistaessani Gefilus-mehua, joten eipä ole varaa hirnua.

Eikä sitten poistella niitä polkkauksia koko ajan!

Kuinka yllättävää - myös täällä Irlannissa kolme neljästä kokee aktivian tekevän jotain myönteistä (vai mikä niiden slogan nyt onkaan? suosittelee, kokee sen kivaksi, ei oksenna maistettuaan, pystyy elämään vaikka sitä myydään kaupassa, tjsp) keholleen. Kaipa sen on pakko olla totta kun ne sitä kahdessa eri maassa samoin tuloksin pystyvät mainostamaan. Olisihan se ennen kuulumatonta jos Danonen kaltainen yritys olisi vain keksinyt "3/4 suosittelee Danonea" mainokseensa... Jauhoisen jogurtinhan on oltava hyvää, sillä eihän pahaa jogurttia kukaan vapaaehtoisesti lappaisi suuhunsa jos ei siitä mitään positiivisia vaikutuksia tulisi.

Täällä Suomessa lause meni suunnilleen "kolme neljästä suomalaisesta suosittelee Activiaa". Aika harhaanjohtava lause, jos kyseessä on yleimaailmallinen tutkimus Activian käyttäjistä. Samalla logiikalla voitaisiin sanoa joka viidennen suomalaisen puhuvan kiinaa.

Minäkin olen ihmetellyt tätä "3/4 suomalaisista"-väitettä. Koska olen luonteeltani utelias mutta epäileväinen, päätin kysyä sitä Danonelta. Odottelen yhä vastausta.

Toivottavasti saamme selvennyksen asiaan.

Sitäpaitsi miksi normaalin ihmisen (3/4 väestöstä lienee "normaaleja") tarvitsisi "nopeuttaa ruoansulatustaan", kuten minulle eilen telkkarista mainostettiin? Kiitos vaan, ihan sopivaa vauhtia se paska tulee ulos muutenkin. Aika monella muullakin? Ja mikä se "vatsavaiva" on mikä sitä mainoksen nörttipoikaa ajoittain vaivaa? Ripuli? Ummetus? Vatsahaava? Mitä tuo parantaa tuo jugurtti?`Emmä tajua.

Eikös se mene niin, että mitä humpuukimpaa, sen tarkemmat prosenttiluvut löytyy sitä tukemaan :P

Hmm. Tuota "pelkkää puppua koko jugurtti" -klausuulia ei ollut tuossa eilen, kun äänestin "En suosittele". Näinkö ensin kerätään äänet ja sitten saadaan näyttämään asia toiselta kuin mistä alun perin äänestettiin? Vaikeaa sitä on pitää puppuna, jos ei ole ikinä edes maistanut.

Staircase, muutin tekstiä pidemmäksi, kun eilen illalla korjasin taulukon ulkoasua. Olet oikeassa, kyselyn tekstimuotoa ei saisi vaihtaa jälkikäteen. Vaihdoin tekstin takaisin alkuperäiseksi.

Onko mahdollista että kukaan ei vielä ole maininnut sitä Activia-mainoksen lyömättömän luontevaa "nyt turvottaa"- slogania?!?

Sain kerran Activian ilmaisnäytteen. Se oli kyllä ihan hyvää, mutta elämäni ei muuttunut mitenkään radikaalisti.

En oo ikinä maistanut enkä varmaan tuu maistamaan, en pidä jugurteista. Tuli vaan mieleen että joku tuolla ylempänä mainitsi että pötsi toimii danonella hyvin. Jos mä rupeisin vetään sitä en varmaan päsis pytyltä ollenkaan ylös, sen verran hyvin meikäläisellä toimii ilmankin toi alapää.
Tuli vielä mieleen tää benecol jossa kehutaan että kolestroli laskee. Eräs mummo oli kuulemma syönyt sitä 3 pakettia ja oli vihainen kun siitä ei ollut mitään apua.

Minä en Activian makuun ota kantaa, kun on jäänyt kokeilematta. Toki voisin maistaa. "Nyt turvottaa" on korniudessaan jo klassikko.

Miten joku pystyy oksentamatta kolme paketillista laardia? Yärgh.

Olen ihminen, jolla maha turpoaa kun syö huonosti. Näytin raskaana olevalta kun söin vaikkapa suklaapatukan lounaaksi... Söin Activiaa pari viikkoa ja turvotukset loppui. Varmaan saisin saman tehon jollain pillereillä, mutta mieluummin syön joka aamu Activian, koska se on kaiken lisäksi hyvää! Joo ja tiedän, kannattaisi syödä kunnon lounas yms, mutta. Kyllä te tiedätte.

En yhtään epäile sitä, etteikö Danone tosiaankin tehoaisi joillekin. Epäilen kuitenkin erittäin vahvasti "kolme neljästä suomalaisesta suosittelee Danonea" -väitettä.