« Kuoriutuminen | Main | Jo oli aikakin »

Kännissä olet ääliö

Blogistaniassa on näköjään noussut kova kohu Kännissä olet ääliö -kampanjasta. Siinä kuulemma syyllistetään naista siitä, että on joutunut raiskatuksi. Katsotaanpas mitä flashissa tapahtuu. Nainen menee perseet olalla kahden puolituttuakin tuntemattomamman ja känniääliöisen jätkän kanssa jatkoille. Kaikki kolme romahtavat sänkyyn, ensimmäinen mies naisen päälle ja toinen mies ensimmäisen miehen päälle. Päällimmäisin mies taitaa vähän kähmiäkin alempaa miestä. Myös myöhemmin toinen mies näyttää olevan kaverinsa pepussa kiinni ja aamulla nainen katsoo lähes romanttisesti kainalokkain nukahtaneita alastomia äijiä. Onneksi nainen oli vain yhden kanssa, sillä toisella on HI-virus. (kuvakaappauskooste)

Tuon flashin voi siis jokainen tulkita mielikuvituksessaan miten haluaa. Syyllistetäänkö siinä naista omasta raiskauksestaan? Itse en sitä näkisi niin. Siinä vain muistutetaan, että kännissä joutuu helpommin tilanteisiin, joihin ei ikinä haluaisi. Jos minä menen vuosisadan soosissa puolituttujen puolituttujen luokse jatkoille ja saan siellä pahasti turpaani tai mahdollisesti jopa puukosta ihan syyttä, syyllinen on luonnollisesti pahoinpitelijä. Sentään henkeni säilyi, olisi voinut käydä huonomminkin. Selvempänä en kuitenkaan olisi edes harkinnut jatkoja lähes tuntemattomien humalaisten kanssa. Jos minut ryöstetään kadulla ollessani sammunut, ryöstäjä tietenkin on se syyllinen. Luultavasti minua ei kuitenkaan olisi ryöstetty, jos olisin ollut siinä kunnossa, että olisin päässyt kotiin.

Jos nainen menee umpihumalassa puolitutun asuntoon ja joutuu seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi, syyllinen on tietenkin hyväksikäyttäjä. Tämän kuvittelisi olevan kaikille aivan vesiselvää. Lievemmässä humalatilassa harkintakyky olisi naisella pelannut, eikä hän edes olisi mennyt koko kämppään.

Miksi ihmeessä on väärin muistuttaa ihmisiä siitä, että kolmen promillen kaasussa sitä nyt vaan on alttiimpi joutumaan alhaisen moraalin omaavien kusipäitten uhriksi? Ja miten kummassa tuota kampanjaa joku voi tulkita siten, että raiskaus ei olisi sen mukaan rikos?

Edit:

Sivustolla on kännitotuuksissa erikseen fakta, johon videolla haluttiin viitata:

seksi.png

Comments

Oh, missä se kohu on?

Tietenkin tuon voisi ajatella niinkin, että jokaisella (naisella ja miehellä) on oikeus olla känniääliö ilman että tulee raiskatuksi. Siis että kännien vetämisestä ei pitäisi seurata mitään ikävyyksiä ja ihmisen pitäisi joutua kokemaan syyllisyyttä mistään, varsinkaan siitä, että vetää kännit ja on ääliö. Mutta eihän tämä maailma niin toimi. Utopiaahan se olisi, että toimisi. Ja mukavaa.

Toisaalta jos haluaa olla känniääliönainen ja olla potematta syyllisyyttä siitä, että on tullut raiskatuksi, niin samalla periaatteella miehen pitäisi saada raiskata känniääliöissään ilman syyllisyyttä. Kai. Innostuinkohan liikaa.

Muutama vuosi sitten yritti eräs naispuolinen poliisi varoittaa humalassa Kaisaniemenpuistossa toikkaroivia naisia siitä, että voivat joutua helpommin pahoinpidellyksi kun ovat hieman heikolla hapella. Siitähän nousi huuto ja parku Naisasialiitto Unionia myöten. Samanlaista aivotonta märinää näyttää tämä kampanja aiheuttavan. Jotenkin en millään pysty näkemään kampanjassa sitä "raiskattu nainen on syyllinen tapahtuneeseen"-väitettä, minkä jotkut ovat nerokkaasti osanneet sieltä poimia.

Jos juon viinaa tullen tuhannen känniin ja kuljen persvako paljaana kello 03 yöllä Kaisaniemen puistossa, voin kuvitella houkuttelevani erilaista seuraa kuin kulkiessani enemmän tiedostavassa tilassa jossain muualla. Olisi toki ratkiriemukasta, että maailmassa ei olisi raiskaajia tai järjettömiä tappajia. Häviävätkö he kampanjan poistamisella?

Pörröllä lienee se suurin keskustelu. Ihan kaikkia kommentteja sieltä en vielä ehtinyt lukea.

Ikävä kyllä me emme elä utopiassa, ikävyyksiin voi joutua. Ja kyllä Saara, taisit innostua liikaa! Toisaalta, jos humalassa ajaa jonkun kuoliaaksi, niin eikös se ole vain kuolemantuottamus? Siitä voisi siis teoriassa selvitä pelkillä sakoilla.

Raiskaajat ja tappajat eivät häviä minnekään oli tuota kampanjaa tai ei, vaikka suurin osa raiskauksista ja tapoista tehdäänkin humalassa.

Kampanjan yhteistyöhenkilön mukaan kyseessä ole mikään raiskaustarina vaan ihan vain yhden illan sekoilu joka harmittaa jälkikäteen. Aamulla vain todetaan "tippuri tarkoittaa, että selvisit vähällä".

Tämä "pahinta oli tippurin saaminen" raiskauksen jälkeen oli se mistä kohu syntyi. Näin minä ymmärrän. Tai siis niiden/meidän mielestä jotka näkivät tuossa raiskauksen. Toki nämä "ei tuossa mitään raiskausta ollut, kuhan känniset tohelti!"-viestit ovat saaneet kohun vain kasvamaan...

Eipä tuosta kai mitään kohua olisi syntynyt jos nainen videolla olisi aktiivisempi eikä makaisi selvästi sammuneena sängyssä kun miehet riisuvat häntä. Pieni ero, mutta niin tärkeä!

Minäkin tulkitsisin videon kuten se on tarkoitettukin, känniseksi ja kaduttavaksi sekoiluksi. Tietenkin sen voi tulkita vaikka poikien väliseksi sekstailuksi, jossa nainen jää lopulta paitsioon tämän koosteen perusteella.

"Tippuri tarkoittaa, että selvisit vähällä" on mielestäni nimenomaan tarkoitettu täsmentämään, että huonommalla tuurilla sinut olisi raiskattu, hakattu ja mahdollisesti tapettu. Tai ehkä olisit saanut pahemman taudin.

Totta, videon voi tulkita monella tapaa. Yllättävän moni nainen on kuitenkin tulkinnut sen raiskaukseksi. Jos iso määrä ihmisiä tulkitsee sen näin on tuo video mielestäni epäonnistunut tarkoituksessaan. Testasin asiaa myös muutamalla ihmisellä näyttämällä heille videon ensin ennen kun he näkivät mitä mieltä muut asiasta ovat. Naiset näkivät edelleen videossa raiskauksen. Mikä sinänsä on aika ymmärrettävää. Naiset samaistuvat videon naiseen ja miehet mieheen. Harvan normimies haluaa nähdä videossa raiskausta, koska moni on itse olleet samassa tilanteessa. Harvoin kai känninen mies sammunutta naista suunnitelmallisesti raiskaa. Mutta ei se toki asiasta sen hyväksyttävämpää tee.

Kuulostaa kyllä todella surulliselta tuo Sean väite siitä, että _moni_ mies on ollut vastaavassa tilanteessa. Se merkitsisi sitä, että _monen_ miehen seksin harrastamiset tapahtuvat sammuneen naisen kanssa. Se merkitsisi myös sitä, että _moni_ nainen juo itsensä lähes tiedottomaan tilaan ja päätyy tilanteeseen, jota ei itse hallitse. Ainakin minä käsitin, että ko. kampanja puuttuu juuri tähän ettei ihminen ole järjellisessä tilassa kovassa humalassa ja voi löytyä joku, joka on valmis käyttämään tilannetta hyväkseen.

Muutenkin olen miettinyt tätä vastuun pakoilua. Mistä lähtien ihminen on ollut suojattu pahoilta asioilta? Kenen pitäisi muka taata se, että voi elää ja remuta miten vain olettaen sen olevan perusoikeus? Aina pitäisi löytää joku ulkopuolinen syyllinen sille, että on omalla toiminnallaan edesauttanut ikävyyksien tapahtumista. Raiskausta en ole tässä suinkaan vierittämässä raiskatun syyksi, yritän vain muuten laajentaa ihmettelyäni.

Normimies luultavasti joskus örveltää/on örveltänyt tuhannen kännissä. Normimies ei kuitenkaan koskaan joudu tilanteeseen, jossa raiskaisi jonkun. Silloin kyseessä ei ole normimies.

Ihanteellisessa yhteiskunnassa ihmisen pitäisi olla suojattu pahoilta asioilta ja kaduilla voisi kävellä turvallisesti tuhannen kännissäkin. Siihen pitäisi pyrkiä, mutta tuskin tulee koskaan onnistumaan.

Ensimmäisiä metsän puilta näkeviä blogaajia. Onnittelut!

Näyttää siltä, että Pörrö on tämän saanut alkuun, ja sitten kaikki vain kauhistelevat tuota Pörrön blogia katsomatta edes niitä kaikkia pätkiä sekä miehiltä ja naisilta.

Eli summa summarum. Jos elokuvantekijä laittaa tappokohtauksen, niin hän hyväksyy tappamisen?

Onko ihmisten käsityskyvyssä jotain vikaa, vai missä mättää. Itse ymmärsin tuon heti, että voi käydä huonosti jos örveltää kännissä. Aina kuitenkaan ei käy, kun on känniläisen tuuria.

Minä tulin vain sanomaan, että tämänkaltaisia aiheita voisi käsitellä blogeissa enemmänkin. Näihin postauksiin ilmestyy aina jostakin synkästä kuilusta Sean edellisimmän kommentin tapaisia purshkahduksia, jotka saavat aikaa sangen messevän naurunsekaisen "mitä vittua" -tyrskähdyksen.

Ja se taas on kivaa, koska se on hassua.

Terveisin Vt

Joku muukin kiinnitti huomiota mies-mies-asetelmaan tässä pätkässä. Naisena joudun myöntämään etten sitä raiskausta siitä löytänyt, mutta jäin kovasti miettimään mitä näiden kahden miehen välillä tapahtui. Ehkä nainen ei saanut yhtään mitään?

Jotenkin harmittaa, että kamppanja nyt sai tämän raiskaussivujuonteen. Tuskin kukaan voi kieltää etteikö siinä esitettyjä asioita tapahtuisi liiallisen juomisen seurauksena tai ainakin riskit siihen kasvavat. Ja se ei taas mielestäni vähättele lainkaan niitä tilanteita joissa on jo pahimmalla mahdollisimmalla tavalla käynyt.

Viittasitkin tuohon kännitotuuksien faktalistaan. Jos pätkässä olisi esitetty raiskausta olisi käsikirjoitus löytynyt mielestäni samaisesta listasta ja olisimme nähneet naisen raahattavan väkisin autoon jne. Tämä luultu "raiskauspätkä" taas sopii sukupuolitauteihin - ettei sitten tullut kuin "vain" se tippuri. Ei tullu hiviä eikä raiskattu.

Mutta sinänsä mielenkiintoista seurata keskustelua. Ja hieman pelottavaa kuinka monella tavalla saman asian voi NÄHDÄ. Kuten joku jossain sanoinkin ettei tämän nyt sentään mitään poliisi-tvn kamerakuvaa ole.

Meinaan, että moni normimies on ollut tilanteessa missä on oltu tuhannen kännissä ja päätynyt sänkyyn toisen henkilön kanssa. Varmasti osan kohdalla molemmat on pysyneet tajuissaan ja seksiä on harrastettu tai ainekin yritetty. Toisisssa tapauksissa jompi kumpi on sammunut ja toinen on todennut et jaaha ei tuu seksii tänä yönä. Joissain tapauksissa toinen osapuoli on myös saattanut sammua kesken toimituksen... En siis ala syyttämään, että moni normimies käyttää tilaisuutta hyväkseen ja raiskaa naisen, halusin vain sanoa, että moni normimies varmasti on joutunut tilanteeseen missä kaksi todella kännistä on samassa sängyssä.

Eikä videon tekijät tehneet tuosta pätkästä enemmän raiskausta kuvaavaa, koska eiväthän he raiskausta halunneet kuvata! Ymmärrän myös mikä videon perimmäinen tarkoitus on. Enkä millään tapaa puolustele idiootteja jotka juovat itsesä tuohon kuntoon. Mutta eihän se voi tarkoittaa, että jos joku tuossa kunnossa on oma vika jos tulee raiskatuksi. Varmasti enemmistö ymmärtää ettei videon tekijät raiskausta olleet kuvaamassa. Mutta! Pätkän nainen makaa hämmästyttävän tajuttomana oloisena ollakseen mukana leikissä. Jos nainen vai liikkuisi hieman olisi koko kohu varmaan jäänyt tapahtumatta...

Minua oikeasti kiinnostaisi mitä mieltä miehet olisivat jos koko pätkästä puuttuisi tuo nainen. Kaverina (hetero/homo ihan katselijan mieltymysten mukaan) lähdetään jatkoille ja päädytään sänkyyn missä toinen mies riisuu toista tämän maatessa lahnana. Aamulla pidellään takapuolta ja pohditaan "jos sain tippurin pääsin vähällä". ;)

Pörröllä on jo yli sata kommenttia. Tuossa vaiheessa keskustelu yleensä kääntyy jo asiattomuuksiin puolin ja toisin.

Tuosta "mitä vittua" -tyrskähdyksessä tulee mieleen eräs päivitystahtiaan lisännyt polkkaaja.

Koska naisen vihjataan saaneen tippurin, voinemme olettaa ainakin yhdynnän tapahtuneen. Ja kyseessä tosiaankin on käsikirjoitettu juttu, ei mikään tositapahtuma. Ehkä juttua olisi kannattanut vielä hieman viilata.

Olisivat voineet laittaa vastavuoroisesti miehen mörhöilyihin myös känniseksiä kuvaavan flashin. Kera naisen tai miehen.

Aika ripakintuilta näyttävät nuo sängyssä retkottavat.

Aiemmassa kommentissa asian ydin, joka kiteyttää aika hyvin oman mielipiteeni:

"Jos juon viinaa tullen tuhannen känniin ja kuljen persvako paljaana kello 03 yöllä Kaisaniemen puistossa, voin kuvitella houkuttelevani erilaista seuraa kuin kulkiessani enemmän tiedostavassa tilassa jossain muualla. Olisi toki ratkiriemukasta, että maailmassa ei olisi raiskaajia tai järjettömiä tappajia. Häviävätkö he kampanjan poistamisella?"


Mitä itse kampanjaan tulee - se on näemmä jo saavuttanut tavoitteensa ;-)

Vai ripakintut. Eivätkös ne olekaan nättipyllyisiä nuoria miehiä?

Keskustelua on syntynyt, se kai on ollut tavoitekin. Hyvät kiteytykset pelastavat päivän!

Sean selvennys selvensi selvennettävää asiaa, kiitos. Oikeastihan videoon liittyvä raiskausvastaisuuteni johtuu vain siitä, etten voi uskoa kenenkään humalaisen miehen kykenevän raiskaamaan ketään. Koska siis eihän kenelläkään seiso humalassa. Tai aina vain parinkin jälkeen. Tai joskus harvoin ihan muuten vain. Eiks vaan ookin näin, jätkät?

Jätkät? Tsigut?

Benrope, niin, eikös vain ollutkin hullunkurisesti sattumalta ajoitettu mitä vittua!

Ainakin stillleben-kuvakauppauksessa näyttävät olevan aika kulahtaneita muutenkin kuin alkomaholin takia... Sisustus tuo mieleen lähinnä kuppaisen vuokrayksiön, eikä seksin iloista tuolla runkkupatjalla voi puhua. Tasapuolisuuden vuoksi myös naikkonen on rupsahtanut, eli kamppiksen stailaajakin on palkkionsa ansainnut!

Itse asiassa sitä minäkin ihmettelin, että miten kenelläkään voi ottaa eteen olutkorillisen jälkeen. Normimies kusee housuinsa siinä vaiheessa, koska ei saa sukukalleuksiaan edes esille.

Yrityskin on rangaistava teko. ;P

no vittuu ihamsanmnzzzzzd´+oikj

Post a comment