« Tämähän on asumiskelpoinen maa | Main | No vittu »

Tietty ihmistyyppi

Onkin jo tehnyt mieli polkata tietystä ihmistyypistä mutta Juba kertoikin jo ahdistukseni sarjakuvan muodossa.

Comments

Tietty ihmistyyppi voi esim. kärsiä hahmottamisen vaikeuksista, jolloin ei pysty etenemään ennen kuin on hetken katsonut ympärilleen ja orientoitunut uuteen ympäristöön.

Joka tapauksessa voinee luottaa siihen, etteivät ne ilkeyttään. Jubankin ajatuksenluku on tainnut mennä vaikeasti pieleen. Ehkä ihmistyypille voi sanoa nätisti, että siirtykää vähän etiäpäin (orientoitumaan), jotta me muutkin pääsemme. Siten tietyllä ihmistyypillä on mahdollisuus oppia.

Oikea kaupunkilainen ei lähde liikkeelle tajuamatta, että kaikki eivät ole yhtä mahtipäteviä, nopealiikkeisiä ja muutenkin mageita kuin meitsi, mut niilläkin on oikeus olla siellä maalimalla samaan aikaan.

Noiden määrä kasvaa kesäisin tuplasti tai ainakin siltä tuntuu kaupungilla liikkuessa. Kaikenmaailman maalaisturisteja, pysyisivät kotonansa teitä tukkimassa. Mustakin tulee hidas tollo kolmen päivän päästä...loma, jipii!

Ihan kuin olisin tuommoisista joskus... mutta en löydä. Ehkä en olekaan. Mutta ainakin ajatellut kyllä.

Usein tuon tietyn ihmistyypin edustajat kasaantuvat ryhmiin ja minusta ne vaikuttavat yleensä siltä, että ovat käyneet juuri siinä kaupassa vuosikausia. Tuo tietty ihmistyyppi tiuskaisee helposti aika ilkeästi, jos sitä kehottaa hieman väistymään. En usko sen tyypin ihmisten oppivan koskaan.

Maalaisturistit, vanhukset sun muut ovat asia erikseen.

Ja sitten on eräs toinen ihmistyyppi, joka ei väistä koskaan. Jo kolmas ihmistyyppi, joka ei katso eteensä. Kumpikin törmää sinuun, jos et väistä. Törmäävät myös silloin kun pysyt paikallasi. Ja saattavat tiuskaista vihaisesti.

Ovensuuhahmottajat nyt sentaan viela kestaa mutta ne rullaportaissa pysahtyjat...

Olen myos monesti pohtinut etta laskeeko sateenvarjon kantaminen ihmisen fiksuutta, hahmotuskykya vai mita...vai onko se vain pahanilkisyytta muita kohtaan etta sateella pitaa tukkia koko jalkakaytava kun "ei minulla ole mihinkaan kiire, minulla on sateenvarjo ja en kastu".

Aamen.

Post a comment